Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.
Postovani,
prosle godine u avgustu mi je odstranjena desna nadbubrezna zlezda zbog hiperplasticnog adenoma(tumora).Do kraja januara sam bila na terapiji hidrokortizona,sada sam bez terapije i osecam se relativno dobro.
Poslednji rezultat krvi je ukazao na blago razvijanju autoimune bolesti stitne zlezde,koje treba pratiti.Da li autoimuna bolest ovog tipa zahteva lecenje ili ce se samo konsolidovati posto je rezultiralo zbog adrenalektomije.Takodje me interesuje da li ce kosa prestati da opada i izrasti nova,kao i da li ce se povuci bele flekice koje su se pojavile na ruci pre mesec dana.
S postovanjem Olly
Cao Olly!
Kod mene je isto slicna situacija, s tim da mi je pre 6 meseci odstranjena leva nadbubrezna, isto mi opada kosa. i interesuje me kako kod tebe stoje stvari sada posle nekoliko godina? molim te hitno mi odgovori ako mozes.
Nemam problema sa stitnom, nadam se da ce tako i ostati.
cekam tvoj odgovor.
Hvala Finidis