Povecan prolaktin
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Nov 21, 2011 3:50 pm
Povecan prolaktin
Imam 20 godina.Slucajno sam otkrila da mi je povecan prolaktin koji iznosi 770 i povrcan kortizol jutarnji 964 a popodnevni 699.Menstracija mi kasni vec 25 dana a do sada je uvek bila redovna. Da li to ima kakve veze sa tim?Molim za pomoc 

Re: Povecan prolaktin
Pozdrav Marija....
Kao prvo, najbolje bi bilo da posjetiš endokrinologa radi prave dijagnostike.
Ja imam povećan prolaktin već duži niz godina i borim se sa njim.
Što se tiče tvog menstrualnog ciklusa itekako ima veze sa prolaktinom, jer visok prolaktin ometa ciklus.
srećno!
Kao prvo, najbolje bi bilo da posjetiš endokrinologa radi prave dijagnostike.
Ja imam povećan prolaktin već duži niz godina i borim se sa njim.
Što se tiče tvog menstrualnog ciklusa itekako ima veze sa prolaktinom, jer visok prolaktin ometa ciklus.
srećno!

Koliko sam nesto citala kortizol koji raste od fizioloskog ili emocionalnog...stresa utice na druge hormone,i kasnjenje menstruacije,pitaj Zlog doktora ako ga ima ovih dana ili nadji dobrog ginekologa,strucnjaka,..Ja znam da monoge zene u Sad piju Vitex(koji sam ja naricila i kod nas ga dada ima) i Macu koji hormone dovode u normalu izmedju ostalog snizavaju prolaktin,sto i ja trenutno radim jer imam neke povisene hormone.
Osim ako nisi trudna slucajno,uradi i ostale hormonr,estrogen,progesteron Fsh id,ali pitaj ginekologa kaoda koji da radis jer se rade u narocite dane,Uradi T3,T4,tsh,anti tpo...Pozzdrav,Nadam se ipak da nije nista strasno.
Osim ako nisi trudna slucajno,uradi i ostale hormonr,estrogen,progesteron Fsh id,ali pitaj ginekologa kaoda koji da radis jer se rade u narocite dane,Uradi T3,T4,tsh,anti tpo...Pozzdrav,Nadam se ipak da nije nista strasno.
-
- Novi član
Hvala vam za pomoc.
Bila sam kod endokrinologa,sada 12.decembra idem na ponovno vadjenje rezultata,pa je rekao da ce mi tada videti sta je uzrok.Ostali hormoni su u uredu ali gvazdje varira za tri dana sa 5 na 21 i to me jako brine. Nadam se da ce mi sada pomoci. 

Dobro je da si bila kod endokrinologa.Najbitnije je da se uradi prava dijagnoza kako bi dobila i odgovarajuću terapiju.
Prolazila sam i ja kroz sličnu situaciju, najbitnije je da budeš strpljiva dok svi nalazi ne budu gotovi, ne sikiraj se, biće to u redu...
Ja sam otkrila da imam visok prolaktin kad sa 22 godine, i danas mi je iznad gornje granice, nakon 6 gidina, uz bromokriptin...
U međuvremenu mi se desila trudnoća i dojenje ! Hvala Bogu sve bez problema proteklo...Čekam da se javiš kad ponovo posjetiš endokrinologa...
Sretno !
Prolazila sam i ja kroz sličnu situaciju, najbitnije je da budeš strpljiva dok svi nalazi ne budu gotovi, ne sikiraj se, biće to u redu...
Ja sam otkrila da imam visok prolaktin kad sa 22 godine, i danas mi je iznad gornje granice, nakon 6 gidina, uz bromokriptin...
U međuvremenu mi se desila trudnoća i dojenje ! Hvala Bogu sve bez problema proteklo...Čekam da se javiš kad ponovo posjetiš endokrinologa...
Sretno !

-
- Novi član
Sutra idem kod doktora da radim profile hormona. Pa nadam se da ce sve biti u redu.Ako ne, predpostavljam da cu dobiti odgovarajucu terapiju i da mi to nece stvarati problema kada budem planirala porodicu.Hvala na pomoci 

-
- Novi član
Bila sam kod lekara,sada su se hormoni znatno smanjili,on tvrdi da je to tilo trenutno stanje u organizmu i da moram da kontrolisem redovno.Prolaktin je i dalje povecan isto a kortizol se znatno smanjio.Nadam se da ce se regulisati