Ono sto je najuocljivije je asimetrija lica. Moja gornja vilica je takva da mi je nepce visoko , desna polovina zuba gornje vilice je za nekoliko milimetara pomerena na gore u odnosu na levu. Zbog toga donja vilica ne stoji potpuno horizontalno vec je, da tako kazem, izvitoperena. Vrh brade bezi u stranu, jedna grana vilice je kraca, razmak ispod usiju je razlicit, lice deluje izduzeno itd.
Zbog uske gornje vilice, zubu na donjoj vilici idu ka unutra.
Sve ukupno, rezultat toga je da ja opste ne mogu da koristim sekutice normalno, ne mogu da pregrizem nista sto je tanje od milimetra. Prakticno, ne mogu da pregrizem nista, posto taj zadnji milimetar otkinem, ali hocu da kazem da nemam presek sekutica.
Pored toga ovo mi smeta estetski. Da budem iskren to je vazniji razlog zbog koga zelim da se operisem. To sto ne mogu da grickam nokte sam preboleo.

Ono sto sam uspeo da vidim na internetu je da se treba obratiti maksiofacijalnom hirurgu. Na sajtu na kom sam nasao slike koje najbolje opisuju moj problem se govori o ortognatskoj hirurgiji.
Moja pitanja su:
Kome tacno treba da se obratim?
Koju ustanovu bi mi preporucili? Ja sam planirao da odem na Stomatoloski fakultet
Koja je cena operacije? Da li I koje troskove pokriva zdravstveno osiguranje?
Koliko okvirno traje oporavak?
Hvala svima koji su odvojili vreme da procitaju moj post.