da li sam trudna??

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
kprnjak
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 04, 2011 9:41 pm

da li sam trudna??

Post od kprnjak »

pozdrav!
hitno bi mi trebao neciji savjet! :o
Mjesecnica mi kasni vec 9 dana, inace uvijek kasni od 2-5 dana, a najduze sam ju cekala 14 dana. imala sam spolne odnose bez zastite, i sad mi kasni mjesecnica, a uzasno me strah napraviti test ili ici ginekologu. nazalost, ako je trudnoca, nezeljena je.. ali sad postoji problem koji sam primjtila: jako mi se pojacao miris urina (na gore) imam blazi iscjedak,a urin je proziran do svijetlo zuckast, a i svaki dan me boli kao da cu je upravo dobiti. inace nemam nikakve simptome osim sta sam malo vise nervozna s obzirom na ovo stanje -CEKANJE. sta mislite sta bi moglo biti? hvala na odgovorima!
ket <3
Cat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: da li sam trudna??

Post od Cat »

Uradi test. Niko ovde nije vidovit a simptomi trudnoće se razlikuju od žene do žene. Štaviše, simptomi trudnoće i pms-a su slični, bez testa se ništa ne može znati sigurno.

Ja ti želim da test bude negativan - ali ako i bude, imaj na umu da ako nastaviš sa takvim ponašanjem sledeći put možda neće biti.

Možeš i da nastaviš da čekaš ali ako nisi trudna samo se bezveze nerviraš a ako jesi, treba da što pre planiraš šta ćeš dalje.
kprnjak
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 04, 2011 9:41 pm

Post od kprnjak »

evo da vam javim! trudna sam!!! ne znam jos tocno sta da radim, sretna sam i nisam... sretna sam jer imam najboljeg decka i obitelj na svijetu, a nisam sretna jer nemam uvjete samostalno za sebe, a kamo li za bebu... ne znamo jos, prvi pregled mi je u utorak pa cu vidjet sve, porazgovarat s ginicen i tako!
anica_3
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 17, 2011 3:36 pm

Post od anica_3 »

Menstruaciju sam trebala da dobijem 13.11.2011 ali nisam,dok sam je prije ovog mjeseca redovno dobijala. zatim sam 16.11.2011 imala nezasticeni odnos i idalje nisam dobila..molim vas pomozite mi.
malabebaaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 05, 2011 10:27 pm

Post od malabebaaa »

Imam 20 godina... Moj ciklus prosjecno traje 25 dana. Poslednja menstruacija je pocela 25.11, a prosjecno trajanje menstruacije je 5-6 dana, ovaj put 5... Po kalkulatorima za izracunavanje plodnih dana, moji plodni dani za ovaj mjesec pocinju od 3.12 do 08.12... Nezasticen sexualni odnos sa deckom sam imala tacno 03.05. Koliko je moguce da sam ostala u drugom stanju, da li je neko bio u slicnoj situaciji? Koliko su pouzdani kalkulatori za izracunavanje plodnih dana? Koji je najpouzdaniji test za provjeru trudnoce?
Hvala unaprijed...
pajarista
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 04, 2010 1:38 am

Post od pajarista »

hm, tri izvanredna primera zašto treba koristiti zaštitu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mislim, želim vam sve najbolje ali.... :roll:
malabebaaa
Novi član
Novi član

Post od malabebaaa »

ali...? :roll:
Cat
Aktivan član
Aktivan član

Post od Cat »

Nema šanse da precizno izračunaš plodne dane, ciklus je mnogo više od običnog sabiranja i oduzimanja. Kalkulatori po meni mogu da pomognu kad ljudi ŽELE dete, pa tako mogu da znaju kad su veće šanse da dođe do trudnoće. Kad imaš 20 godina i nikako ne želiš dete, oslanjati se na nešto tako nepouzdano je glupost.

Testovi iz apoteke su prilično precizni ako se urade najmanje 7 dana posle rizičnog odnosa, ako se urade prerano mogu biti lažno negativni. Najpouzdaniji test je test iz krvi.
malabebaaa
Novi član
Novi član

Post od malabebaaa »

Ja nigdje nisam navela da ne zelim tu bebu... tacno je da nije planirano, ali, kad se vec desilo, nema nazad...
Kako kalkulator moze da pomogne onima koji zele dijete, a ne moze onima koji zele da vide da l' je moguce da su ostali u drugom stanju, zeljeli to dijete ili ne? Nelogicno mi je... :-?
Uglavnom, hvala na odgovoru, pokusacu sa testom za koji dan, ili, ako izostane mjesecnica, u tom periodu...
Cat
Aktivan član
Aktivan član

Post od Cat »

Možda sam bila previše oštra :) ali većina mladih ljudi koja se ovde javlja ima situaciju da ne koristi zaštitu - ja to računanje plodnih dana ne ubrajam u pravu zaštitu - iako nisu u mogućnosti da imaju decu a onda paniče po forumima. Kalkulator pokazuje u kojim danima je otprilike lakše ostati u drugom stanju - to ne znači da drugi dani ne mogu biti plodni. Zato nije pametno koristiti ga kao isključivi vid kontracepcije.
malabebaaa
Novi član
Novi član

Post od malabebaaa »

Ma nema vaze... :wink:
Ja sam vjeruj mi pogledala kalkulator kada sam pocela da sumnjam, ne radi kontracepcije, jer... sad je vec malo kasno za gledanje na kalkulator kao vid kontracepcije (mada, ja sam takodje za nesto konkretnije sto se toga tice).
Nemam ja nista od panike, i toga sam svjesna, a na forumu sam samo da bih se obavijestila, jer nemam iskustva, da se primijetiti... ;)
Odgovori