Razlicite velicine zenica

Deo foruma gde će stručni saradnici dati odgovor na sva pitanja vezana za očne bolesti, određivanje dioptrije, operativnih zahvata oka.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
spasa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 19, 2011 11:33 am

Razlicite velicine zenica

Post od spasa »

Imam dioptriju -2.75 na levom i -3.25 na desnom oku. Primecujem su mi ponekad zenice razlicitih velicina i osecam mucninu u pojedinim trenutcima. Da li je ovo opasno i kolko je opasno? Sta bi mi preporucili da radim? Hvala unapred...
melita keller
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 26, 2011 11:03 am

Re: Razlicite velicine zenica

Post od melita keller »

Ovo nije savet samo deljenje iskustva moj maleni decak od rodjenja ima jako izrazenu razliku u zenicama oko 1 mm u precniku mozda i malo vise od starta skrecem paznju pedijatra koji mi u jednom momentu kaze legendarnu recenicu: vidite mama nemojte nista da se brinete desava se ponekad da je jedna zenica veca od druge i to nije nikakav problem, veci problem je kad je jedna zenica manja od druge?????? Inace dr je predivan i uvek ima dobre savete i odgovore na pitanja al sta joj bi taj dan ne znam.Dosta sam trazila na netu ali nista nisam nasla, cak i ovde mi niko nije odgovorio po tom pitanju.Do svoje trece tri puta je bio kod oftamolga zbog neceg drugog i spomenula sam im to pitanje i uvek su me kako se lepo ono kaze iskulirali jedna je cak tvrdila da ja ne vidim dobro a razlika je vise nego ocigledna???Ako vam se neko javi bas bih volela i ja da cuje odgovor.
Korisnikov avatar
klio
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 31, 2006 4:47 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od klio »

To zateva pregled oftalmologa i neurologa.Pozdrav!
Korisnikov avatar
SilverShark
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 29, 2007 6:18 pm

Post od SilverShark »

Fizioloska anizokorija se javlja kod svake pete zdrave osobe i ne predstavlja problem ukoliko su reflex zenice na svetlo i akomodaciju ocuvani... Ovo moze da proveri i lekar opste prakse...
lycki
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 23, 2011 9:46 am

Post od lycki »

melita keller napisao:Ovo nije savet samo deljenje iskustva moj maleni decak od rodjenja ima jako izrazenu razliku u zenicama oko 1 mm u precniku mozda i malo vise od starta skrecem paznju pedijatra koji mi u jednom momentu kaze legendarnu recenicu: vidite mama nemojte nista da se brinete desava se ponekad da je jedna zenica veca od druge i to nije nikakav problem, veci problem je kad je jedna zenica manja od druge?????? Inace dr je predivan i uvek ima dobre savete i odgovore na pitanja al sta joj bi taj dan ne znam.Dosta sam trazila na netu ali nista nisam nasla, cak i ovde mi niko nije odgovorio po tom pitanju.Do svoje trece tri puta je bio kod oftamolga zbog neceg drugog i spomenula sam im to pitanje i uvek su me kako se lepo ono kaze iskulirali jedna je cak tvrdila da ja ne vidim dobro a razlika je vise nego ocigledna???Ako vam se neko javi bas bih volela i ja da cuje odgovor.
Neznam jeste li ikada istraživali
holmes adie sindrome
melita keller
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 26, 2011 11:03 am

Post od melita keller »

Lycki ako je mei bilo upuceno to je nesto sasvim drugo sada sam procitala na wikipediji sindrom karakterise nemogucnost tj ne reagovanje yenice na svetlo, ona se ne suzava kod mog deteta zenice normalno reaguju ima ok vid al su razlicite velicine al kolko mi se cini posto sam sad vec sa vise strana dobila info da je to ok nebrinem se vise :)
Odgovori