Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.
TSH je bio povecan 5.2, sada je 3.66. Prepisan mi je letrox, medjutim ja ga nisam pila iz razloga jer je terapija data na osnovu 2 meseca starih rezultata. Odradjen je eho stitne zlezde - stitna zlezda normalne velicine i lako nehomogene i hipoehogene ehostrukture. Da li neko moze da mi kaze sta to znaci? Hvala
nešto bih rekla pacijentima koji još nisu operisani a nije im rađeno ni zračenje. pročitajte sve o leku thyroid throu green life, na internetu, zapadna medicina samo leči simptome i preporučuje vađenje žlezde ako ne zna da je izleči. istočna medicina leči koren i uzrok problema i bavi se slučajevima koje ovdašnji ne umeju da leče. pokušavam da postavim ovo na što više mesta. ako možete postavite i vi negde.
cao!prvi put sam na ovom sajtu,vidim da ima svakojakih pitanja,i dogovora!ja bih vas pitala da li neko zna doktora dejana ilincic radi u kamenici na grudnom,a mojoj majki je zakazao operaciju stitne zlezde.pa me interesuje da il neko ima iskustva sa tim doktorom?moja se majka jako boji pa mi molim vas recite vase iskustvo ko je operisao stinu zelzdu!hvala!
ULTRAZVUČNI PREGLED ŠTITNE ŽLEZDE:
Oba lobusa š.žlezde i istimični deo konturisani,uvećani,dominantnih ehoa mešovitih amplituda, nehomogene eho teksture.
U oba lobusa š.žlezde i istmusu uočava se veći broj hipoehogenih polja koja odgovaraju pseudonodusima.
Jasno formirani nodusi i koloidno cistične degenarativne promene se ne vizualizuju.
U jugularnom lancu se ne vizualizuju patološke lgll.
Obe submandibularne i parotidne žlezde su morfološki b.o.
UZ nalaz na štitastoj žlezdi morfološki odgovara chr.Thyreoiditisu.
LABORATORIJA:
TSH: 1.52 (ref.vr.: 0.34-5.6)
FT 3: 3.7 (ref.vr.: 2.5-3.9)
FT 4: 0.65 (ref.vr.: 0.58-1.24)
Interesuje me kako š.žlezda može biti uvećana,a hormoni kako treba i šta bih mogla da preduzmem da mi se ne pogoršaju hormoni? Imam 26 god.i već duže vreme radimo na trudnoći,pa me interesuje da li ovo ima nekog uticaja na to što sam imala missed ab i što već duže ne ostajem u drugom stanju. Da li mogu, osim toga da radim na tome da smanjim stres, na još neki način da utičem na to da mi se ne pogorša stanje š.ž. i da mi ne polude hormoni (ishranom,nekim čajevima isl.)?
Hvala unapred