Dobar dan doktore,
htela bi da vas pitam vec duzi vremenski period imam problema sa kandidom, zadnjih 2 meseca se intezivno lecim ali ona se posle par dana prestanka terapije opet pojavi. Koristila sam orvagyl, polyginax jer sam imala i bakterisku infekciju, kao i Kanesten. Tegobe su se smanjile zadnjim brisom nisam imala izolovanu kandidu, vec neke crevne bakterije, ali posle par dana tegobe su se vratile. Sad mi je doktorka dola da koristim nistatin i eritromicin. Dali se nistatin moze koristiti za vreme menstruacije? Pre sest godina sam napipala malu cistu na dojci, doktorka je rekla da nije opasno, da li ona moze biti uzrok ove gljivice?
kandida
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm
Re: kandida
A što eritromicin, pobogu? Da li ima neko normalan? Za kondidu vam je sasvim OK Lomexin, vag. 1 x 1, i da se ponovi za 3 dana još jedna vaginaleta, a nakon toga dovoljno je da koristite neki vaginalni probiotik, recimo Gynophylus vaginalete, 2 x 1, 7 danasuyuki napisao:Dobar dan doktore,
htela bi da vas pitam vec duzi vremenski period imam problema sa kandidom, zadnjih 2 meseca se intezivno lecim ali ona se posle par dana prestanka terapije opet pojavi. Koristila sam orvagyl, polyginax jer sam imala i bakterisku infekciju, kao i Kanesten. Tegobe su se smanjile zadnjim brisom nisam imala izolovanu kandidu, vec neke crevne bakterije, ali posle par dana tegobe su se vratile. Sad mi je doktorka dola da koristim nistatin i eritromicin. Dali se nistatin moze koristiti za vreme menstruacije? Pre sest godina sam napipala malu cistu na dojci, doktorka je rekla da nije opasno, da li ona moze biti uzrok ove gljivice?
P.S. Izbegavajte slatkiše, uske pantalone, dnevne higijenske uloške... i veš koji nije 100 % pamučan
Dala mi je eritromicin, jer je na brisu bila izolovana bakterija ENTEROCOCCUS spp. Terapiju koristim vec par dana, htela bi da vas pitam, dali smem da koristim Nistatin vaginalete i za vreme menstruacije posto pise da se ne prekida za vreme menstruacije? Dali posle ove terapije smeme da koristim terapiju koju ste Vi preporucili? Pozdrav i Hvala puno!!!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm
Ja sam protiv korišćenja bilo kakvih vaginaleta za vreme menstrualnog krvarenja... A naravno kad vam prođe krvarenje slobodno iskoristite terapiju koju sam vam preporučio....suyuki napisao:Dala mi je eritromicin, jer je na brisu bila izolovana bakterija ENTEROCOCCUS spp. Terapiju koristim vec par dana, htela bi da vas pitam, dali smem da koristim Nistatin vaginalete i za vreme menstruacije posto pise da se ne prekida za vreme menstruacije? Dali posle ove terapije smeme da koristim terapiju koju ste Vi preporucili? Pozdrav i Hvala puno!!!
Pozdrav
Dali probiotik vaginalete da koristim i posle toga, da se nebi povratila, jer mi se vraca? HVALA
Ja se izvinjavam, imam jos jedno pitanje za Vas, da li da koristim eritoromicin zbog bakterije ENTEROCOCCUS sppm, sta je dobro da koristim kako bi se nje oslobodila?