Potrebna pomoc
Potrebna pomoc
Vec godinu i vise dana imam problema sa gasovima, sada ne toliko kao na pocetku, najvise ih imam ujutru i uvecd, osetim kao da mi je stomak naduven, prvo sam mislio da je zbog hrane koju jedem pa sam uvrstio i dosta kuvanog ali vec par mesevi imam problem sa tvrdom stolicom, nekad je i tamnije boje kao klikeri, cini mi se kao i sluzi da ima, probao sam da pijem probiotik, na pocetku je pomagao pa sam uzeo jednu kutiju laxomucina ali dok pijem je ok, kako prestanem opet se vrati na staro.
Isto tako sam primetio ne stalno ali nekad kad se najedem da imam neki bol u predelu bubrega ili kada posle dobrog jela popijem vodu desi se da se preznojim, jedna doktorka mi je rekla da imam problema sa crevima obzirom da sam u proteklih godinu dana doziveo veliki stres zbog gubitka majke.
Planiram da odem opet kod doktora i da me da upute da to sve snimim ali vas molim da bi bar kazete koliko je moje stanje ozbiljno jer citajuci po raznim forumima sta sve moze da bude me plasi
Isto tako sam primetio ne stalno ali nekad kad se najedem da imam neki bol u predelu bubrega ili kada posle dobrog jela popijem vodu desi se da se preznojim, jedna doktorka mi je rekla da imam problema sa crevima obzirom da sam u proteklih godinu dana doziveo veliki stres zbog gubitka majke.
Planiram da odem opet kod doktora i da me da upute da to sve snimim ali vas molim da bi bar kazete koliko je moje stanje ozbiljno jer citajuci po raznim forumima sta sve moze da bude me plasi
- draganstojicevic
- Novi član
- Pridružio se: Sre Okt 26, 2011 3:40 pm
- Kontakt:
Re: Potrebna pomoc
Tesko je bez objektivnog pregleda reci bilo sta detaljnije, ali uopsteno, velika kolicina gasova najcesce nastajte prilikom loseg varenja i najcesce nije simptom neke ozbiljne bolesti.
Sto se stolice tice, probajte sa uzimanjem vise voca i povrca (svezeg) kao i vecih kolicina tesnosti (vode po mogucnosti) uz bavljenje rekreativnim aktivnostima, ukoliko Vam zdravstveno stanje to dopusta.
Tek, ukoliko navedeno ne pomogne, dolazi u obyir primena laksativa i omeksivaca stolice.
Do tada, jedan obican pregled, pa vidite za dalje.
Srdacan pozdrav
Dr med Dragan Stojicevic
* REKLAMA *
Sto se stolice tice, probajte sa uzimanjem vise voca i povrca (svezeg) kao i vecih kolicina tesnosti (vode po mogucnosti) uz bavljenje rekreativnim aktivnostima, ukoliko Vam zdravstveno stanje to dopusta.
Tek, ukoliko navedeno ne pomogne, dolazi u obyir primena laksativa i omeksivaca stolice.
Do tada, jedan obican pregled, pa vidite za dalje.
Srdacan pozdrav
Dr med Dragan Stojicevic
* REKLAMA *
- draganstojicevic
- Novi član
- Pridružio se: Sre Okt 26, 2011 3:40 pm
- Kontakt:
I naravno, za dodatne informacije, stojim Vam na raspolaganju/.
Dr med Dragan Stojicevic
Dr med Dragan Stojicevic
Hvala na odgovoru, nisam spomenu da nekad osetim neko zariste na stomaku i krenem kao da se i cesam tu, isto tako mislim da imam unutrasnje hemoroide i da me to svrbi ponekad.
Prosle nedelje sam poceo da pijem sinacilin i orvagil zbog operacije gangrene orena zuba i ono sto sma primetio jeste da sad nemam gasove i da mi se stolica normalizovala, da li je moguce da sam imao neku bakteriju koja mo je pravila te probleme?
ja mislim da je moguce da je od tog problema sa zubima a da li je bakterija ili nesto drugo ko zna i hvala Bogu da je bolje--
nemoj se brinuti jer to pogorsava situaciju-jedi makar 2 puta nedeljno MUSLE za dorucak i sto vise se kreci
STRES JE VELIKI NEPRIJATELJ ORGANIZMA I POKUSAVAJ NA SVAKI NACIN DA GA SE OSLOBODIS A NAJBEZBOLNIJE JE STALNIM ANGAZMANOM OKO NECEGA_NAJBOLJE FIZICKOG RADA
SRECNO
nemoj se brinuti jer to pogorsava situaciju-jedi makar 2 puta nedeljno MUSLE za dorucak i sto vise se kreci
STRES JE VELIKI NEPRIJATELJ ORGANIZMA I POKUSAVAJ NA SVAKI NACIN DA GA SE OSLOBODIS A NAJBEZBOLNIJE JE STALNIM ANGAZMANOM OKO NECEGA_NAJBOLJE FIZICKOG RADA
SRECNO
Hvala Vaso i ja sam to pomislio i sve je bilo ok ali evo opet se sve vratilo, gasovi, nadutost i tvrda stolica cak mislim da je nekad i skoro crna
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 12:21 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ja bih vas posavetovala da date stolicu na analizu.
Velike gasove,nadimanja i sluz stvara Candida,koja je kvasnica,gljivica i koja ne mora uvek da stvara prolive,kao sto je to slucaj kod mnogih,vec i zatvore.Ona pogotovo buja posle velikog stresa,pada imuniteta i uzimanja antibiotika,a Sinacilin i Orvazil ubijaju bakterije,ali pospesuju Candidu.
Niste napisali kako se hranite? Da li jedete dosta testa i proizvoda od belog brasna? Grickalice? Slatkise? Trazi li vam se slatko? Pijete li slatke napitke,gazirano,alkohol?
Velike gasove,nadimanja i sluz stvara Candida,koja je kvasnica,gljivica i koja ne mora uvek da stvara prolive,kao sto je to slucaj kod mnogih,vec i zatvore.Ona pogotovo buja posle velikog stresa,pada imuniteta i uzimanja antibiotika,a Sinacilin i Orvazil ubijaju bakterije,ali pospesuju Candidu.
Niste napisali kako se hranite? Da li jedete dosta testa i proizvoda od belog brasna? Grickalice? Slatkise? Trazi li vam se slatko? Pijete li slatke napitke,gazirano,alkohol?
-
- Aktivan član
Ja bih vas posavetovala da date stolicu na analizu.
Koja je najbolja privatna laboratorija u Beogradu gde bih mogao da dam stolicu na analizu? Jako gotovo i da ne jedem slatkise, organizam mi ne trazi slatko, grickalice sam skroz izbacio ali jedem hleb nekad mozda i dosta hleba. Ne konzumiram alkohol ali volim sokove, retko kad uzmem gazirano.
hleb nikako ne jesti svez...
-
- Aktivan član
Po meni je odlican Hexalab.Kad god bih dala stolicu ili bris nasli bi mi tacno ono sto jeste.Mada ne znam da li za Candidu imaju bas podloge koje su potrebne?
Na VMA zasejavaju stolicu na Candidu,bas na posebne podloge koje su na bazi slada i ako ima Candide ona ce se razmnoziti.Pokazivali su mi te plocice.Analiza stolice samo na Candidu je bila 390 din.,a koprokultura sa Candidom oko 1000 din.Nisam bas sigurna.To je na poslednjem spratu pokretnim stepenicama.U njihovu laboratoriju bas imam poverenja,jer kad sam imala tegobe i nosila stolicu u Gradski zavod,nisu mi nista nasli,kao i na Parazitologiji pri Klinickom centru,a na VMA su mi nasli sutradan Candidu species u jako uvecanom broju.
Ni Candida se ne izlucuje uvek u istoj meri,ali ni podloge na koje zasejavaju stolicu im nisu iste,a svako brani svoju kucu.Nemoguce je da sam imala prolive,pecenje posle stolice,grceve u crevima,a kao nemam nista.Zato verujem ovima na VMA. Mislim da ni Konzilijum nije los,mada sam tamo radila samo antitela na Candidu.
Na VMA zasejavaju stolicu na Candidu,bas na posebne podloge koje su na bazi slada i ako ima Candide ona ce se razmnoziti.Pokazivali su mi te plocice.Analiza stolice samo na Candidu je bila 390 din.,a koprokultura sa Candidom oko 1000 din.Nisam bas sigurna.To je na poslednjem spratu pokretnim stepenicama.U njihovu laboratoriju bas imam poverenja,jer kad sam imala tegobe i nosila stolicu u Gradski zavod,nisu mi nista nasli,kao i na Parazitologiji pri Klinickom centru,a na VMA su mi nasli sutradan Candidu species u jako uvecanom broju.
Ni Candida se ne izlucuje uvek u istoj meri,ali ni podloge na koje zasejavaju stolicu im nisu iste,a svako brani svoju kucu.Nemoguce je da sam imala prolive,pecenje posle stolice,grceve u crevima,a kao nemam nista.Zato verujem ovima na VMA. Mislim da ni Konzilijum nije los,mada sam tamo radila samo antitela na Candidu.