zatrudnjivanje

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
jenifer
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 17, 2011 2:58 pm

zatrudnjivanje

Post od jenifer »

Pozdrav svima! Novi sam clan ovog foruma.Mnogo sam naucila citajuci vasa iskustva.Ono sto mene trenutno interesuje od vas,jesu vasa iskustva trudnocom.Imam31 god a mm 39,i imam dve cerkre,odlucili smo se za trece.Pokusavamo vec god dana,ali bezuspesno.Samnom je sve ok.Pila sam razne cajeve i pridrzavala se svega,ali nista.Nije mi pomogao ni maby baby,kao ni lh trakice za utvrdjivanje ovulacije.Kod mene je O izgleda malo ranije :) .Inace ciklusi su mi na tacno 28 dana.Kalendar O mi nije pomogao,kao ni pracenje bazalne temp.,i c.sluzi.Kazu da je sve u glavi.Ne znam sta radim vise,pa sam sad napravila med sa renom i pocinjem za koji dan sa upotrebom.Kazu da pomaze,pa.....cemo videti da li ce i meni pomoci :D . Inace,postoje tu razni polozaji koji su dobri da bi se sve primilo :D ,ali ni to nam nije donelo srecu :cry: .Na zalost,veliki je br zena koje imaju sa tim problem,i zao mi je zbog toga,pa ovako na neki nacin mozemo bar malo pomoci jedni drugima :wink: . Kazite mi,sta je vama pomoglo da zatrudnite,i posle koliko vremena? Hvala unapred :D !
jenifer
Novi član
Novi član

Re: zatrudnjivanje

Post od jenifer »

jenifer napisao:Pozdrav svima! Novi sam clan ovog foruma.Mnogo sam naucila citajuci vasa iskustva.Ono sto mene trenutno interesuje od vas,jesu vasa iskustva trudnocom.Imam31 god a mm 39,i imam dve cerkre,odlucili smo se za trece.Pokusavamo vec god dana,ali bezuspesno.Samnom je sve ok.Pila sam razne cajeve i pridrzavala se svega,ali nista.Nije mi pomogao ni maby baby,kao ni lh trakice za utvrdjivanje ovulacije.Kod mene je O izgleda malo ranije :) .Inace ciklusi su mi na tacno 28 dana.Kalendar O mi nije pomogao,kao ni pracenje bazalne temp.,i c.sluzi.Kazu da je sve u glavi.Ne znam sta radim vise,pa sam sad napravila med sa renom i pocinjem za koji dan sa upotrebom.Kazu da pomaze,pa.....cemo videti da li ce i meni pomoci :D . Inace,postoje tu razni polozaji koji su dobri da bi se sve primilo :D ,ali ni to nam nije donelo srecu :cry: .Na zalost,veliki je br zena koje imaju sa tim problem,i zao mi je zbog toga,pa ovako na neki nacin mozemo bar malo pomoci jedni drugima :wink: . Kazite mi,sta je vama pomoglo da zatrudnite,i posle koliko vremena? Hvala unapred :D !
gloria2
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 24, 2008 3:05 pm

Post od gloria2 »

Opustite se i uživajte.Možda vam ovulacija nije na polovini ciklusa.Meni se desilo da ostanem u drugom stanju,posle odnosa sedmog dana ciklusa,koji je navodno neplodan (ciklus mi traje 28 dana)!
tijana77
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 25, 2011 5:02 pm

Post od tijana77 »

Pozdav svima :D
Ja sam novi clan i potrebno mi je da porazgovaram sa nekim.Imam 34 god i moj muz isto,imam dve cerke jednu od 14 god i jednu od 5 god. Lako sam ostala trudna oba puta a sad zelim trece dete pokusavamo vise od godinu dana i nista,jako sam neraspolozena i neznam sta da pokusam da bi lakse zatrudnela.Jako mi je tesko. :cry:
jenifer
Novi član
Novi član

Post od jenifer »

Verujem ti draga :( ,ima nas jos mnogo takvih.Imam osecaj da na taj nas,mozemo ga nazvati problemom,utice i klimatske promene koje se desavaju oko nas.Sve je vise majki koje nemaju dovoljno mleka za njihovu bebu,ili cije je mleko slabo,pa se tako svaka druga majka bori sa tim problemom i mora prihranjivati svoju bebu.Mislim da isto tako to utice i na zeljenu trudnocu,jer se sve nekako promenilo da vise nema pravila,mislim konkretno na ovulaciju.Nekom je ranije,a nekom kasnije.Iskreno mislim da ako bilo sta sumnjas da nije nesto kako treba,da se obratis svom dr. Prvo sto se radi su hormoni,pa suprugov spermogram(za svaki slucaj),i onda HSG(snimanje prohodnosti jajovoda).Ali to je dosta bolno i skupo,tako da neko ne zeli iz ovog ili onog razloga to uraditi,a neko je u stanju da pokusa sve samo da ostvari svoj cilj.Ako postoji bilo kakvo zacepljenje onda se ide na produvavanje.Ako su hormoni poremeceni,pije se terapija da se vrate u normalu.I ako postoji problem kod supruga,isto se koristi terapija.A ja cu ti reci samo da se opustis malo i da ne razmisljas previse o tome,iako je to jace od tebe,ali veruj mi,moras.Jer glavni hormon za ovulaciju i sazrevanje jajne celije se nalazi u hipotalamusu.On mora odraditi svoje.I ako mu mi ne budemo dali,nece uspeti.I ja se mucim god dana sa tim ,probala sam svasta ali nisam bas sve i ne odustajem.Predlazem ti da pijes med i ren.2OOgr meda izmuti sa 50gr rena(samlevenog),drzi 10 dana na svetlosti i pocni ga piti 11 dan,jedna kasicica na prazan stomak ujutru sa jednom soljom cajem od zalfije.Kazu da je svima pomoglo.I pocni piti folnu kiselinu,ako nisi.A ako bas i to ne uspe,onda probaj peruvian macu tablete,koje se mogu kupiti preko neta,koje su 100% prirodne,koje mozes piti i ti i suprug.Procitaj na netu o njima,kazu da su extra.Ja sad pijem med i ren i ako mi i to ne pomogne,pocecu piti te tablete.Jastuce ispod guze :D i noge u vis :D i opustiti se i uzivati i bice :P , sigurno.Zelim ti srecu,i naravno,svim buducim majkama!!! Pozdrav!
Odgovori