Th. u lecenju uc.
Th. u lecenju uc.
Molim vas pitanje za ljude obolele od uc.,ali vec duzi niz godina,da li ste nekada prekidali th. ili se mora koristiti dozivotno.Ja sam posle 6 god. prekinula th. iako sam u tom periodu imala i duze periode remisije ,a i aktivne faze.Da li se prekidom th. ugrozava remisija,za sada sam 3 mjeseca bez th. i osecam se dobro.Ko ima iskustva neka se javi,unapred hvala.
Re: Th. u lecenju uc.
Meni je lekar posle godinu dana terapije ( 5 ASA), rekao da probam bez terapije. 4 godine nisam nista pila i bila sam dobro.
U oktobru prosle godine sam pila antibiotike i krenuli su problemi. I dalje ne pijem nista za UK.
U oktobru prosle godine sam pila antibiotike i krenuli su problemi. I dalje ne pijem nista za UK.
Hvala puno na odgovoru.
karmelas napisao:Molim vas pitanje za ljude obolele od uc.,ali vec duzi niz godina,da li ste nekada prekidali th. ili se mora koristiti dozivotno.Ja sam posle 6 god. prekinula th. iako sam u tom periodu imala i duze periode remisije ,a i aktivne faze.Da li se prekidom th. ugrozava remisija,za sada sam 3 mjeseca bez th. i osecam se dobro.Ko ima iskustva neka se javi,unapred hvala.
Nazalost terapija je stalna, doza se koriguje, smanjuje, u konsultaciji sa lekarom.
Bolest je individualna, nemaju svi istu tezinu bolesti, nemaju svi istu brzinu oporavka nakon akutne faze.
Duzina remisije je takodje individualna. Treba menjati nacin zivota, ishrane, sto manje stresova, koliko je to moguce u ova vremena.
Mora covek da se pozabavi sam sa sobom. Treba biti umeren u svemu. Srecno!