Myocardiopathia ath.chronica compensata

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
bojka petrovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 24, 2011 9:34 pm

Myocardiopathia ath.chronica compensata

Post od bojka petrovic »

UPUTNA DIJAGNOZA:Myocardiopathia ath.chronica compensata;Arrhytmia SVES;Intolerantio glucosae.142;147
Pacijent preveden sa hirurskog odeljenja zbog nepravilnog rada srca.Na prijemu svestan,orijentisan u vremenu,prostoru i prema licnostima.Afebrilan,eupnoican,acijanotican,aritmican sa tenzijom 130/90 mmHg.Normalno prebojene koze i vidljivih sluznica,bez otoka i regionalne limfadenopatije.Auskultarno nad plucima normalan disajni sum,bez propratnih zvucnih fenomena.Srce-akcija aritmicna,tonovi jasni,sum ne cujem Abdomen u ravni grudnog kosa,mek,palpatorno bolno neosetljiv na povrsnu i duboku palpaciju.Jetra nije uvecana,slezina se ne palpira.Bubrezi neosetljivi na sukusiju.
Labaratorijske analize:SE:18/40...trigliceridi:2,53...glikemija:6,12...5,79...5,82...6,31....EKG:sinus ritam,frekvenca:74 bpm,bez znacajnih promena u ST-T segmentu.Ehokardiografski nalaz:aorta normalne velicine sa ocuvanom separacijom.Leva pretkomora normalne velicine.Leva komora dilatirana.EF:49%.
MOLIM VAS POJASNITE MI O CEMU SE RADI.OTAC MI JE OTISAO NA OPERACIJU BRUHA,NEPOSREDNO PRED OPERACIJU SU NAPRASNO OTKAZALI OPERACIJU,PREBACILI GA NA INTERNO,STABILIZOVALI I ONDA OPERISALI OD BRUHA.MEDJUTIM,JEDAN OD LEKARA MI JE REKAO DA VODIM OCA KOD KARDIOLOGA I DA MU JE SRCE BAS LOSE,DA IMA40 OTKUCAJA,A NIKO NISTA NE KAZE STA MU JE.PRE OPERACIJE JE 2,5 GODINE PIO ATENOLOL I OSECAO UMOR,ZNOJIO SE,IMAO DEPRESIJU I CAK SE JEDNOM ONESVESTIO.DA LI JE MOGUCE DA JE SVE TO POSLEDICA KORISCENJA ATENOLOLA.IMA LI TRAJNA OSTECENJA I DA LI JE TO OPASNO PO ZIVOT?
Odgovori