kakva nevjerovatna situacija!

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
aberdojdedonke
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Okt 24, 2006 5:41 pm

kakva nevjerovatna situacija!

Post od aberdojdedonke »

juce sam cijeli dan imao losu probavu, a sve je krenulo dan prije. nista toliko strasno, kao i obično u tim situacijama jeo sam laganu hranu i sve je bilo ok. takođe pio sam čaj mentu. živim u iznajmljenom stanu odnedavno, i primjetio sam da je nestalo šećera pa sam prerovio po kuhinjskim elementima i našao providnu vrećicu šećera u prahu. probao sam malo i izgledalo je kao šećer u prahu, odnosno bilo je slatko i time sam zašećerio čaj dva puta, znači dvije čajne kašike....

nakon sat vremena dešava se sljedeće: rušim se na pod od bolova u abdomenu. odjednom! boli kao što nikada nisam iskusio. sam sam kući i znam da mi je potreban doktor, jer vidim da se radi o nečemu izuzetno ozbiljnom. dolazi hitna pomoć i odvode me. uzimaju uzorak krvi i urina, te palpiraju abdomen. uzorci pokazuju normalne vrijednosti leukocita - nije upala. palpacija pokazuje da sam nadut kao balon.

rentgenski snimak ne pokazuje ništa neuobičajeno, pa mi daju inekciju reglana, buscopana i controloca i šalju me kući i ubjeđuju me da će biti sve ok.

tokom noći strašni bolovi, inekcije nisu pomogle. jutro u zoru povratim dušu iz sebe. stolica je čista voda.

pravim čaj i uzimam ono čudo od kesice i bolje tamo pogledam, kad tamo piše - LACTOSE 100% - čista laktoza!!!!vlasnik stana je to imao i ne znam za šta je koristio. uglavnom slatko je kao šećer i izgleda isto kao šećer..... :cry: :cry: :cry: :cry:

pretpostavljam da je to bio uzročnik moje muke. još uvijek patim od nesnosnih bolova i grčeva i zanima me da mi neko od doktora kaže da li ovo može imati neke ozbiljnije posljedice na moje zdravlje, te da li ima neki način da umanjim ove bolove ili da jednostavno čekam da se ta laktoza izbaci iz probavnog trakta?
aberdojdedonke
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Okt 24, 2006 5:41 pm

Re: kakva nevjerovatna situacija!

Post od aberdojdedonke »

još bih samo da napomenem da sam u organizam unio dvije pune do vrha čajne kašike čiste laktoze :roll: pa to ne bi konj provario ja mislim.... :o
Odgovori