ultrazvucni nalazi

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
hanibani88
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 07, 2011 6:39 pm

ultrazvucni nalazi

Post od hanibani88 »

Danas sam imala ginekoloski ultrazvuk,nalazi su sledeci:
Polozaj RVF
Duzina 46mm
Anteroposteriorni promer 34mm
Transverzalni promer 38mm
Kavum prazan
Endometrijum 10mm

Levi jajnik 21mm
Desni jajnik 20x22

UZ je radjen 16og dana ciklusa,molila bih da mi neko kaze kakvi su rezultati jer doktorka nije bas bila recita,a rezultate nosim tek 10og pa ne mogu da docekam.
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm

Re: ultrazvucni nalazi

Post od Zli doktor »

hanibani88 napisao:Danas sam imala ginekoloski ultrazvuk,nalazi su sledeci:
Polozaj RVF
Duzina 46mm
Anteroposteriorni promer 34mm
Transverzalni promer 38mm
Kavum prazan
Endometrijum 10mm

Levi jajnik 21mm
Desni jajnik 20x22

UZ je radjen 16og dana ciklusa,molila bih da mi neko kaze kakvi su rezultati jer doktorka nije bas bila recita,a rezultate nosim tek 10og pa ne mogu da docekam.
Ko, šta, gde, zbog čega?
hanibani88
Novi član
Novi član

Post od hanibani88 »

Suprug i ja oko godinu dana pokusavamo da imamo bebu,pa sam od skoro pocela sa analizama da vidimo u cemu je problem.Radila sam vaginalni i cervikalni bris,sve je ok.Testovi na hlamidiju,ureaplazmu i micoplazmu negativni.Imam redovne cikluse od 28-35 dana.Suprug treba da uradi spermogram i spermokulturu i to su analize koje nam je doktorka dala za sad.Zato sam pitala kako vam se cini ovaj ultrazvucni nalaz.
hanibani88
Novi član
Novi član

Post od hanibani88 »

Inace imam 23 god.,suprug 27,do sada nisam ostajala trudna.Pre 2 godine sam operisala fibroadenom na dojci,da li on ima veze sa hormonima i da li to moze da bude razlog zbog kojeg ne ostajem trudna?
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član

Post od Zli doktor »

hanibani88 napisao:Inace imam 23 god.,suprug 27,do sada nisam ostajala trudna.Pre 2 godine sam operisala fibroadenom na dojci,da li on ima veze sa hormonima i da li to moze da bude razlog zbog kojeg ne ostajem trudna?
Fibroadenom nema veze sa tim... A razlog zbog kojeg ne ostajete trudni... hmmm :roll:
Ukoliko spermogram bude u redu, uradite antispermatoidna antitela (ASA), i folikulometriju (eventualno i hormonski status ako bude neke nedoumice), i na kraju ako sve bude u redu onda uradite HSG (histerosalpingografiju) kako bi se ispitala prohodnost jajovoda... :wink:
Pozz
hanibani88
Novi član
Novi član

Post od hanibani88 »

Bila kod ginekologa...kaze ultrazvuk dobar,papa test 2.grupa,sekret 3.grupa,za ostale analize sam vec napisala u prethodnom postu i to je ok.Jako me je iznenadilo sto mi je odmah dala uput za savetovaliste za sterilitet da se tamo dogovorim o HSG-u,bez da mi kaze da prvo radim hormone i folikulometriju.Mislite da ce mi u savetovalistu to predloziti pre HSG-a?
Jedino sto mi je rekla je to da ako su jajovodi prohodni,a suprugov spermogram dobar da onda sledi inseminacija,a ako su mi zapuseni jajovodi onda vantelesna.Cini mi se da je doktorka dosta toga preskocila i prebrzo dosla na ideju o vantelesnoj.
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član

Post od Zli doktor »

hanibani88 napisao:Bila kod ginekologa...kaze ultrazvuk dobar,papa test 2.grupa,sekret 3.grupa,za ostale analize sam vec napisala u prethodnom postu i to je ok.Jako me je iznenadilo sto mi je odmah dala uput za savetovaliste za sterilitet da se tamo dogovorim o HSG-u,bez da mi kaze da prvo radim hormone i folikulometriju.Mislite da ce mi u savetovalistu to predloziti pre HSG-a?
Jedino sto mi je rekla je to da ako su jajovodi prohodni,a suprugov spermogram dobar da onda sledi inseminacija,a ako su mi zapuseni jajovodi onda vantelesna.Cini mi se da je doktorka dosta toga preskocila i prebrzo dosla na ideju o vantelesnoj.
Doktorka vam je "munja"... :wink:
Čuvajte se... Srećno :)
hanibani88
Novi član
Novi član

Post od hanibani88 »

Hahaha,hvala ,bas ste me utesili. :) Nadam se da ce ovi u savetovalistu biti razumniji.
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član

Post od Zli doktor »

hanibani88 napisao:Hahaha,hvala ,bas ste me utesili. :) Nadam se da ce ovi u savetovalistu biti razumniji.
tesko... :) :)
hanibani88
Novi član
Novi član

Post od hanibani88 »

Dobili smo rezultate spermograma,dijagnoza je teratozoospermia.Da li to predstavlja veliki problem za oplodnju i na koji nacin se leci?Sta zapravo znaci taj izraz?
Odgovori