Imam 32 godine i imam pritisak 150 sa 110. Puls mi je 65. Doktorica opste prakse mi je uradila analizu krvi, u redu je, pregled stitnih i ostalih zlezda ultrazvucno, u redu je, poslala me je endokrinologu koji me je osacovao sa vrata i rekao da sam u redu i da meni nista ne fali... Lekar opste prakse mi je menjao lekove nekoliko puta, nisu pomagali sad pijem Tensec 1/2 ujutro i Skopryl 20mg ujutro ... Cini mi se da mi ni to nece resiti problem, pijem vec par dana pritisak ne pada... Lekar opste prakse kaze da je visok pritisak primarna bolest, i da sad moramo eksperimentisati dok ne nadjemo lekove koji mi odgovaraju...
Meni se to ne svidja... Neki savet...? Pitala sam je da me posalje kardiologu, rekla je da nema potrebe? Da li da ipak odem?
Imam dvoje male dece 2 i 4 godine, ne bih da to prepustim "eksperimentisanju"...
Unapred hvala
Visok pritisak...
Re: Visok pritisak...
Ja imam slican problem. Imam 33 god i zbog tahikardija, koje sam imala bukvalno svaki dan od svoje doktorke kardiologa dobila sam terapiju 1/4 propranolola ujutru, 1/4 uvece. Medjutim, vec dve-tri veceri pritisak mi skace na 150/90 i uprkos pojacanoj terpaiji, koju dodam kad sam u ovakvoj situaciji, nisam uspela da ga spustim, ma ni da cuje. Isti problem veceras. A da napomenem da sam uradila sve moguce pretrage od uz srca, ekg-a, lab.analiza, stitnu zlezdu i sve je u redu. Prosto hocu da poludim. Ovo mi se pojavilo pre mesec dana, a do tada sam vec vise od godinu dana uzimala antibebi pilule pa sam po pojavi ovih simptoma prestala, ali tegobe ne prestaju. Citala sam negde da je organizmu potrebno 3 meseca da se ocisti od antibebi pilula pa eto cekam da to vreme prodje u nadi da ce i tegobe nestati i da necu jos od sada imati dozivotnu terapiju za pritisak. Bilo koji savet bi mi dobrodosao. veliki pozdrav
Re: Visok pritisak...
Vojnovici, moze se desiti da nemas nikakav problem a pritisak ipak postoji? Otkada se to tebi javlja? Ima li razloga, neke brige, nervoza? Ja imam sincica od 2 god, nije sa decom lako,sto puta mi digne pritisak u toku dana, ali znam da ovo sto se nama desava nema veze sa tim. Ja ne znam koje bih jos analize mogla da uradim? Kad vidim koliki mi je pritisak uvece samo mi najgore stvari padaju na pamet, hitna pomoc, infarkt...ma uzas, ja nisam osoba koja nekoga moze da utesi. Da li postoji neki biljni preparat, neki vitamin koji bi ga malo regulisao? Ne znam sta da uradim da resim ovaj problem. Ipak smo jos mlade da imamo ovakav pritisak, ja sam to ocekivala ali tek posle 50-te. Pozzzzz