Molim za vas savet

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
prxi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 14, 2011 1:33 pm

Molim za vas savet

Post od prxi »

Postovani,
Pre 7 godina ostala sam u drugom stanju, ali sam prekinula trudnocu.Posle toga, kada smo muz i ja resili da imamo dete, desila se vanmatericna trudnoca.Posle operacije laparoskopije, radila sam hsg, gde je utvrdjeno da je levi jajovod prohodan, a desni ne.Mi pokusavamo vec 2 godine od tada da dobijemo dete i nista se ne desava.Muz je uradio spermogram i sve je u redu.Sada nam doktor daje dve opcije, ili da odem na laparoskopiju da probaju da otpuse ne prohodan jajovod, pa da ponovo pokusavamo sami, ili odmah na vantelesnu oplodnju.Imam 30 godina, suprug 33.Sta nam preporucujete.Hvala puno na odgovoru.
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm

Re: Molim za vas savet

Post od Zli doktor »

prxi napisao:Postovani,
Pre 7 godina ostala sam u drugom stanju, ali sam prekinula trudnocu.Posle toga, kada smo muz i ja resili da imamo dete, desila se vanmatericna trudnoca.Posle operacije laparoskopije, radila sam hsg, gde je utvrdjeno da je levi jajovod prohodan, a desni ne.Mi pokusavamo vec 2 godine od tada da dobijemo dete i nista se ne desava.Muz je uradio spermogram i sve je u redu.Sada nam doktor daje dve opcije, ili da odem na laparoskopiju da probaju da otpuse ne prohodan jajovod, pa da ponovo pokusavamo sami, ili odmah na vantelesnu oplodnju.Imam 30 godina, suprug 33.Sta nam preporucujete.Hvala puno na odgovoru.
Ne bih da zvučim pesimistično, ali bih vam rado savetovao da polako krenete na vantelesnu... A ako u međuvremenu bude nešto spontano tj. prirodno, niko se neće buniti... :wink:
Što ste mlađi, veće su vam šanse za uspešni vantelesnu oplodnju... tj. nemojte gubiti vreme... a taj zapuseni jajovod se nikad nece otpušiti, niti će kakva operacija biti evidentno uspešna... Tako da i za ubuduće sve nade polažemo u levi jajovod... :wink:
Puno sreće.. POzdrav
jenifer
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 17, 2011 2:58 pm

Post od jenifer »

Postovani,
majka sam dvoje dece.Starija cerka ima 10 a mladja 6 godina.Moj suprug i ja pokusavamo da dobijemo i trece dete,ali nista.Pokusavamo vec godinu dana.Isla sam kod 4 lekara i svi u sustini kazu da je kod mene sve u redu,da sam zdrava.Papa test je uredan,kao i bris.Oba jajnika su zdrava,nema nikakve upale niti cista kao ni bilo kakvih infekcija ili neceg slicnogSa ove dve trudnoce sam zatrudnela odmah nakon ciklusa.Na ultrazvucnom pregledu mi je folikul oko 12-tog dana uvek oko 16mm,i tada mi kazu da dan dva nakon toga imamo odnose,da bi trebala nastupiti ovulacija.Ali ja nekako osecam da je meni ranije,jer vec negde oko 13-tog dana osecam neku cudan osecaj u grudima i probadanje u stomaku i znam da cu dobiti.Tako se pokazalo svaki put,iako mi ultrazvuk kaze da je to kasnije.Sad ne znam sta da mislim.Prosle god sam pila klomifen,koje mi je dr preporucila.Pila sam 4 kutije,i opet nista.Pravila sam pauzu od oko 3 meseca pa smo opet ponovili tu terapiju ali samo sa jednom kutijom, opet nista. Medjutim,primetila sam i pre te terapije da me stomak boli odmah pri zavrsetku ciklusa,sto je svima njima bilo cudno.Kazu da je sve u redu,jedino sto su svi primetili da ima nesto slobodne tecnosti u duglasu.A to sam i ja primetila,i nisu mi rekli zbog cega je to.Imam osecaj da mi se sve poremetilo,mislim na hormone.Jer me stomak boli odmah nakon ciklusa i imam tipicne simptome pms-a,a nije im uopste vreme.Pila sam razne cajeve,koristila lh trakice i maby baby,da bih sama utvrdila kad mi je ovulacija,ali bezuspesno.Pratila sam sve propratne pojave sto zene prate,kako bi utvrdile tacnu ovulaciju,kao sto je merenje bazalne temperature,c.bris,probadanje u stomaku....ali kod mene to nije upalilo.Mnogi mi kazu da na sve to moze uticati i psiha,i da se previse opterecujem,zato sto to previse i zelim.Ciklusi su mi uvek uredni i to tacno na 28 dana,bolni,ne previse obilni.Imam zavaljenu matericu,ali mi to nije bio problem ranije za zatrudnjivanje.Dr mi je rekla da je zavaljena materica najverovatnije uzrok sto me tako boli stomak,jer to hoce sa godinama.Inace,imam 31 god,a moj suprug 39.Savetovali su me da nakon odnosa stavim ispod jastuce i da podignem noge na zid,i da ce to pomoci,ali opet nista.NE ZNAM U CEMU JE PROBLEM. Pokusala bi sa peruvian macom,jer sam procitala da ona pomaze i sada sa medo i renom.Sta mi vi predlazete? Hvala unapred!
jenifer
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 17, 2011 2:58 pm

Post od jenifer »

jenifer napisao:Postovani,
majka sam dvoje dece.Starija cerka ima 10 a mladja 6 godina.Moj suprug i ja pokusavamo da dobijemo i trece dete,ali nista.Pokusavamo vec godinu dana.Isla sam kod 4 lekara i svi u sustini kazu da je kod mene sve u redu,da sam zdrava.Papa test je uredan,kao i bris.Oba jajnika su zdrava,nema nikakve upale niti cista kao ni bilo kakvih infekcija ili neceg slicnogSa ove dve trudnoce sam zatrudnela odmah nakon ciklusa.Na ultrazvucnom pregledu mi je folikul oko 12-tog dana uvek oko 16mm,i tada mi kazu da dan dva nakon toga imamo odnose,da bi trebala nastupiti ovulacija.Ali ja nekako osecam da je meni ranije,jer vec negde oko 13-tog dana osecam neku cudan osecaj u grudima i probadanje u stomaku i znam da cu dobiti.Tako se pokazalo svaki put,iako mi ultrazvuk kaze da je to kasnije.Sad ne znam sta da mislim.Prosle god sam pila klomifen,koje mi je dr preporucila.Pila sam 4 kutije,i opet nista.Pravila sam pauzu od oko 3 meseca pa smo opet ponovili tu terapiju ali samo sa jednom kutijom, opet nista. Medjutim,primetila sam i pre te terapije da me stomak boli odmah pri zavrsetku ciklusa,sto je svima njima bilo cudno.Kazu da je sve u redu,jedino sto su svi primetili da ima nesto slobodne tecnosti u duglasu.A to sam i ja primetila,i nisu mi rekli zbog cega je to.Imam osecaj da mi se sve poremetilo,mislim na hormone.Jer me stomak boli odmah nakon ciklusa i imam tipicne simptome pms-a,a nije im uopste vreme.Pila sam razne cajeve,koristila lh trakice i maby baby,da bih sama utvrdila kad mi je ovulacija,ali bezuspesno :( .Pratila sam sve propratne pojave sto zene prate,kako bi utvrdile tacnu ovulaciju,kao sto je merenje bazalne temperature,c.bris,probadanje u stomaku....ali kod mene to nije upalilo.Mnogi mi kazu da na sve to moze uticati i psiha,i da se previse opterecujem,zato sto to previse i zelim.Ciklusi su mi uvek uredni i to tacno na 28 dana,bolni,ne previse obilni.Imam zavaljenu matericu,ali mi to nije bio problem ranije za zatrudnjivanje.Dr mi je rekla da je zavaljena materica najverovatnije uzrok sto me tako boli stomak,jer to hoce sa godinama :-? .Inace,imam 31 god,a moj suprug 39.Savetovali su me da nakon odnosa stavim ispod jastuce i da podignem noge na zid,i da ce to pomoci,ali opet nista.NE ZNAM U CEMU JE PROBLEM. Pokusala bi sa peruvian macom,jer sam procitala da ona pomaze i sada sa medo i renom.Sta mi vi predlazete? Hvala unapred!
Odgovori