Izvadjen zivac, zub me zabolio!!!

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
sapke
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 26, 2011 1:30 am

Izvadjen zivac, zub me zabolio!!!

Post od sapke »

Pozfrav svima! E ovako, prije 3 godine izvadjen mi je zivac iz donje petice desno. Tad je taj zub jedva spasen od vadjenja. Bila je stavljena plomba medjutim mjesec dana poslije toga plomba je pukla zato sto je zubbio u veoma losem stanju tako da nije imalo sta da je drzi. Onda mi je stomatolog stavio neki "kocic" u zub zajedno sa plombom i od tadda nije bilo problema, sve do neki dan kad sam poceo osjecati slabu bol. I ta bol se osjecala kad zubima udaram jedan od drugi. Sad svaki dan sve jace boli i to na dodir, i evo sad sam primjetio da me i korijen boli kad pipne malo udesno vise brade. E sad ja smunjam da se opet stvara proces pod korijenom... Sad me zanima jel ima tom zubu spasa i kako je moguce da poslje 3 god ponovo da me zaboli a nema zivca???
marija glindz
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 16, 2011 12:11 pm

Re: Izvadjen zivac, zub me zabolio!!!

Post od marija glindz »

zub vas boli zato sto ima gnojni proces u kosti,napravite rtg snimku i videcete da gnoji,zao mi je ali mislim da morate da izvadite zub
milanche_srb
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm

Re: Izvadjen zivac, zub me zabolio!!!

Post od milanche_srb »

Ne mora da znaci da je gnojni proces u pitanju, niti taj zub treba da se vrati. Da li je proces gnojnog karaktera ili seroznog utvrdjuje se anamnestickim podacima i klinickim pregledom i u skladu sa tim se planira terapija. Ako se utvrdi da je zub toliko "propao" i da nema smisla raditi endo i hirursku terapiju, zub se vadi.
Dr Milan Ivanovic
specijalista maksilofacijalne hirurgije
Odgovori