IVF,trudnoca i Gluformin

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
leptiri2011
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 06, 2011 10:18 am

IVF,trudnoca i Gluformin

Post od leptiri2011 »

Pozdrav svima.Nova sam na forumu ali redovno i dugo čitam sva vasa skustva.Zamolila bih sve z asavet ili iskustvo koje bi mi moglo pomoci.
Imala sam u aprilu mesecu jednu IVF koja j ebil auspesna ali s etrudnoca nije osdrzala bea je orestala d as erazvija u 6 nedelji :( .Iako je pre toga beta bila pozitivna, jednostavno je pocela d apada....Odlicno sam oderaogvala na stimulaciju, bilo je 5 oplodjenih celija, tj. 5 divnih embriona, tri vracena , ali.....Spremogram nam je los, ali ostali moji ezultati su bili ok sem OGTT-a.Medjutim endokrinolog ije reagovao i nisma imala niakakvu terapiju.
Inace sam gojazna i n euspevam d aizgubim ni kilogram uprkos svim nastojanima.....
Ponovo sam u pripremama , pribavila vec sve rezultate i sem LAC-a koji je malo povecan sve je ok sem ponovo OGTT-a koji je sad ajos gori.Drugi ginekolog mi ej ukljucio Gluformin koji pijem od 28.10.2011.
Doduse u spemokulturi imamo ovog put aebteroccocus ali ukljucena je terapij ai dr oko toga nesto en pravi problem.IVF radim an Jevremovoj kao i prvi put.
Trebalo bi sredinom decembra da pocnem sa pripremma....antibebi itd.
Da li neko ima iskustva..koliko je otrebno dugo piti Gluformin d abi odradio svoje ?Da li sme d as epije u trudnoci?I sl.
Hvala vam i pozdrav svima veliki
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm

Re: IVF,trudnoca i Gluformin

Post od Zli doktor »

leptiri2011 napisao:Pozdrav svima.Nova sam na forumu ali redovno i dugo čitam sva vasa skustva.Zamolila bih sve z asavet ili iskustvo koje bi mi moglo pomoci.
Imala sam u aprilu mesecu jednu IVF koja j ebil auspesna ali s etrudnoca nije osdrzala bea je orestala d as erazvija u 6 nedelji :( .Iako je pre toga beta bila pozitivna, jednostavno je pocela d apada....Odlicno sam oderaogvala na stimulaciju, bilo je 5 oplodjenih celija, tj. 5 divnih embriona, tri vracena , ali.....Spremogram nam je los, ali ostali moji ezultati su bili ok sem OGTT-a.Medjutim endokrinolog ije reagovao i nisma imala niakakvu terapiju.
Inace sam gojazna i n euspevam d aizgubim ni kilogram uprkos svim nastojanima.....
Ponovo sam u pripremama , pribavila vec sve rezultate i sem LAC-a koji je malo povecan sve je ok sem ponovo OGTT-a koji je sad ajos gori.Drugi ginekolog mi ej ukljucio Gluformin koji pijem od 28.10.2011.
Doduse u spemokulturi imamo ovog put aebteroccocus ali ukljucena je terapij ai dr oko toga nesto en pravi problem.IVF radim an Jevremovoj kao i prvi put.
Trebalo bi sredinom decembra da pocnem sa pripremma....antibebi itd.
Da li neko ima iskustva..koliko je otrebno dugo piti Gluformin d abi odradio svoje ?Da li sme d as epije u trudnoci?I sl.
Hvala vam i pozdrav svima veliki
Koliko je zaista loš spermogram? Šta su urolozi rekli suprugu, da li ima mesta za poboljšanje?
Metformin Vam je super lekić za Vaš problem... Pogotovo ako imate policistične jajnike i problem sa telesnom težinom. Ja ga dajem svojim pacijentima dok ne ostanu trudni, a nakom toga ga obustavljam. (Obično je potebno par meseci da metformin počne da deluje, tj da ciklusu postanu regularni - ako već nisu, i da postanu ovulatorni, naravno...). Uz malo sreće neće vam biti potreban ni IVF... Veliki pozdrav
P.S. Promenite endokrinologa za početak... :wink:
leptiri2011
Novi član
Novi član

Post od leptiri2011 »

:)
Ovo poslednje mi je bilo prvo n apameti.
Pa znate kako spermogramje jako loš i nema prostora za poboljšanje tako da je IVF neophodna.
Moji su ciklusi izuzetno uredni, imam ovulaciju, i nemam problem sa policističnim jajnicima.
Zapravo to bi sve bile dobre vesti jel tako.
Osnovni problemkako kapiram je baš los oGTT .Pocela sam da pijem Gluformin 28.10. A planirana je IVF krajem januara.Da li mislite da je to ok sto se tice vrmeena.
IVF je bil auspešna i prvi put ali kao što sam rekla faktički trudnoća nije bila uspešna.Pa se zato bojim ako se Gluformin iskljuuje čim ostanem trudna da opet taj pGTT ne ubije plod jer mi je endokrinolog bas tako rekao: ovo tiej ubulo plod prošli put?!
Hvala najlepše unapred
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član

Post od Zli doktor »

leptiri2011 napisao::)
Ovo poslednje mi je bilo prvo n apameti.
Pa znate kako spermogramje jako loš i nema prostora za poboljšanje tako da je IVF neophodna.
Moji su ciklusi izuzetno uredni, imam ovulaciju, i nemam problem sa policističnim jajnicima.
Zapravo to bi sve bile dobre vesti jel tako.
Osnovni problemkako kapiram je baš los oGTT .Pocela sam da pijem Gluformin 28.10. A planirana je IVF krajem januara.Da li mislite da je to ok sto se tice vrmeena.
IVF je bil auspešna i prvi put ali kao što sam rekla faktički trudnoća nije bila uspešna.Pa se zato bojim ako se Gluformin iskljuuje čim ostanem trudna da opet taj pGTT ne ubije plod jer mi je endokrinolog bas tako rekao: ovo tiej ubulo plod prošli put?!
Hvala najlepše unapred
Neće baš tako biti. Ako nemate šećernu bolest (a da je imate već bi vam to rekli, pre bi ona teoretski mogla da "ubije" plod) onda definitivno imate insulinsku rezistenciju koja nije baš i nje tako strašna... Štio se tiče metformina ne sekirajte se. Čim ostanete trudni slobodno ga ukinite... Samo pazite na ishranu (izbegavajte hranu sa visokim GI - tj. glikemijskim indeksom) i ništa ne brinite... Samo hrabro, biće sve u redu... To što vam se desilo ne mora ništa da znači... Da li su vam radili i merenje insulina uz OGTT i da li ste bili i kod hematologa da proverite da nemate kakvu trombofiliju? Veliki pozdrav
leptiri2011
Novi član
Novi član

Post od leptiri2011 »

Da merili su mi i insulin i konstatovali su da je u pitanju predijabetes i da imam intoleranciju na glukozu...mislim ta moja dr-endokrinolog.
Radila sam trombofilije toje sve ok--cekam rezultata genetike trombofilija.....Jedino mi j eLC malo povecan 38 a gornja granica je 35
Ostalo je sve ok...UH!
hvala vam puno n arečim akoje ohrabruju
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član

Post od Zli doktor »

leptiri2011 napisao:Da merili su mi i insulin i konstatovali su da je u pitanju predijabetes i da imam intoleranciju na glukozu...mislim ta moja dr-endokrinolog.
Radila sam trombofilije toje sve ok--cekam rezultata genetike trombofilija.....Jedino mi j eLC malo povecan 38 a gornja granica je 35
Ostalo je sve ok...UH!
hvala vam puno n arečim akoje ohrabruju
Samo napred u nove radne pobede... Srećno i ne brinite previše...
Odgovori