STA URADITI I KOJIM REDOSLEDOM? MOLIM VAS ZA SAVET

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
horizonti
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 01, 2011 8:55 pm

STA URADITI I KOJIM REDOSLEDOM? MOLIM VAS ZA SAVET

Post od horizonti »

Dobro vece. Evo u najkracim crtama cu opisati moj problem a Vi mi molim Vas kazite svoje misljenje...
Imam 28god. Na gin pregledu mi je ustanovljena ranica na grlicu. Na pregled sam otisla jer me je zaboleo desni jajnik. Uradjen mi je papa i bris. Rezultati papa ok, sekret lllgrupa. Na UZ su mi ustanovljeni mikrocisticni jajnici. Menstruacija mi je dosta kasnila i doktorka mi je prepisala orgametril 5danax2. Dobila sam menstruaciju, i po njenom savetu 4 dan sam radila hormone. Rezultat: fsh2,5 lh4,3. Progesteron 8,7 estradiol 1462 . Po ovim tablica sto su mi dali u lab ne uklapam se u ref vred. Pri tome od kako mi se zavrsila menstruacija koja je inace bila slabija i trajala je samo 3 dana,imam peckanje,svrab i pojacan sekret. Uzasno se plasim te lllgrupe,preko koje je dr olako presla? Sta vi miite o mom slucaju? Koliko je tragicno? Planiram trudnocu i volela bih da se desi sto pre ali sad sam bas uplasena zbog svega ovoga,molim vas pomozi te mi.
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm

Re: STA URADITI I KOJIM REDOSLEDOM? MOLIM VAS ZA SAVET

Post od Zli doktor »

horizonti napisao:Dobro vece. Evo u najkracim crtama cu opisati moj problem a Vi mi molim Vas kazite svoje misljenje...
Imam 28god. Na gin pregledu mi je ustanovljena ranica na grlicu. Na pregled sam otisla jer me je zaboleo desni jajnik. Uradjen mi je papa i bris. Rezultati papa ok, sekret lllgrupa. Na UZ su mi ustanovljeni mikrocisticni jajnici. Menstruacija mi je dosta kasnila i doktorka mi je prepisala orgametril 5danax2. Dobila sam menstruaciju, i po njenom savetu 4 dan sam radila hormone. Rezultat: fsh2,5 lh4,3. Progesteron 8,7 estradiol 1462 . Po ovim tablica sto su mi dali u lab ne uklapam se u ref vred. Pri tome od kako mi se zavrsila menstruacija koja je inace bila slabija i trajala je samo 3 dana,imam peckanje,svrab i pojacan sekret. Uzasno se plasim te lllgrupe,preko koje je dr olako presla? Sta vi miite o mom slucaju? Koliko je tragicno? Planiram trudnocu i volela bih da se desi sto pre ali sad sam bas uplasena zbog svega ovoga,molim vas pomozi te mi.
Da li su vam ciklusi oduvek uredni? Na koliko dolaze? Imate li problem sa težinom? Problematičnu kožu koja se pojačano masti Da li neko iz familije ima problema sa šećernom bolešću?
Po svemu sudeći verovatno imate PCO...odnosno sindrom policističnih jajnika. A Orgametril vam baš i nije bio neophodan, al sad šta je tu je... (inače hormoni se rade 2 ili 3 dana ciklusa, tj. pozdravite doktorku :wink: )
P.S. prošetajte malo do nekog endokrinologa, on bi trebalo da vam reši problem...
P.P.S. Trudnoća će se desiti kada budete sredili ciklus... Ako bude nekih problema ili imate kakvih nedoumica, slobodno se javite...
Pozdrav
Odgovori