Slabo srce ili ...

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
m1k1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 28, 2011 8:34 pm

Slabo srce ili ...

Post od m1k1 »

Imam 25 godina, zavrsavam studije posle 5 godina, fizicki neaktivnog zivota. Kad sam bio mali, imao sam sum na srcu, ali nikada nikakve konkretne probleme. Bavio sam se sportom normalno. Od septembra prosle godine sam poceo da osecam tegobe u predelu grudi. Otezano disanje, blagi pritisak u grudima, ponekad vrtoglavica, trnjenje ruku (ne cesto)... Desavalo si i povremno kratkotrajno ubrzano lupanje srca. Lekari su prvo sumljali na anksioznost, pa na hiatus herniju, rezultati analize krvi i EKG su bili sasvim normalni. Tako da je ostalo na tim predpostavkama, jer su vremenom tegobe prosle i tek povremeno sam osecao iste. Ovog leta sam isao na more, plivao dugo bez problema, vozio bicikl po 10-ak km, takodje bez problema. Inace nisam preterano fizicki aktivan, uglavnom mi dan porlazi sedeci uz kompjuter.
Od pre 2 nedelje poceo sam brzo da se zamaram. Osecam otezano disanje posle nekog perioda kad mi srce radi ubrzano (ili zbog zamora ili uzbudjenja). Danas sam dok sam sedeo sa prijateljima, na nekih 2-3 minuta srce je pocelo ubrzano da radi i bilo je vrlo neprijatno. Uz to dosta razmisljam o svemu tome pa me i strah obuzima u tim situacijama i ne iskljucujem psiholoski faktor.
Imate li neki savet za mene? Naravno posle ovoga sto se desilo danas, odlazak kod lekara mi je u planu.
Nemam veze sa medicinom, ali predostavljam da je u pitanju oslabljena srcana funkcija. Sta mi je ciniti u ovoj situaciji?
mihona78
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 27, 2011 1:34 pm

Re: Slabo srce ili ...

Post od mihona78 »

Da li konzumiras kofein ili nikotin?
m1k1
Novi član
Novi član

Post od m1k1 »

Ne, ne pusim, ne pijem kafu (ice coffee - vrlo retko), alkohol vrlo retko...
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

MORATE da uradite eho-srca i lab. analize za koksaki, a dobro bi bilo i hormone stitaste zlezde.
ako sve bude u redu, onda se moze govoriti o aanksioznosti, koju takodje treba leciti
m1k1
Novi član
Novi član

Post od m1k1 »

Hvala na odgovoru. Mozete li mi samo reci, dok cekam na te analize, ako je u pitnju koksaki virus, mogu li ja zaraziti nekog?
m1k1
Novi član
Novi član

Post od m1k1 »

Danas sam radio ultrazvuk srca (=eho srca, ako ne gresim) i EKG. Kardiolog koji me je pregledao kaze da je srce u odlicnom stanju i da nema problema. Ali ja ipak osecam tegobe koje sam opisao, juce su bile najace, par puta mi se desilo da osetim prilicnu slabost, a zatim da mi srce brzo uzlupa i posle jednog minuta prestane. Lab na koksaki nisam jos uvek radio. Ako je sve uredu bilo na ovom pregledu da li je koksaki islkucen ili nije?
Moram da priznam da mi je odmah bilo bolje, kada sam cuo tu vest. Kardolog mi predlaze da idem kod psihologa i da se lecim od anksioznosti. Mada su meni tegobe najintenzivnije posle nekog uzbudjenja ili zamora. Da li to moze biti posledica anksioznosti?
Analizu hormona stitaste zlezde cu raditi u ponedeljak.
Odgovori