.I. za RZZO

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Odgovori
kinik
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 17, 2010 1:35 pm

.I. za RZZO

Post od kinik »

Ostala meni jedna harpula Actrapida u frizideru i kao po obicaju odem kod izabranog lekara po insuline (idem uvek tako kad sam pri kraju, nikad nemam pojma kad sam bio zadnji put), stignem u d.z. 15-tak minuta pre zakazanog termina, kao po obicaju cekam oko 40 min da bi stigao na red i onda mi "doktorica" kaze: "Ne mogu da vam izdam recepte za insuline, moci cu za 20-tak dana, sad moram da racunam koliko vi trosite i vama treba kutija da traje 62.5 dana!" Prvo sam se izbecio, potom pitao da mi obelodani tu bajnu formulu, kaze prosto je sabere propisane doze i to je to, na moje ubedjivanje da doze nisu fiksne, da mi i pise 8j+8j+8j (svaka +-2) Actrap. i 22j (+-2) Isulatard + poneka korektivna doza + gubljenje poneke jedinice pri svakoj promeni igle i ubacivanja nove harpule, kaze to nije do nje tako je naredjeno a u racunaru (za koji joj dobro dosao asistent) joj pise 8+8+8, zali se nekome od ovih gore! Podom usledi moje "Ali gospodjo, ja Actrapida imam za najvise 10 tak dana" nije znala sta da mi kaze, sem da odem kod endokrinologa da mi poveca doze na papiru! Nisam imao snage za dalje ubedjivanje, verovatno bi poceo da psujem i vredjam redom pa sam izasao, kulturno! Nije mi jasno dokle ce da nas zaj...vaju, zapravo nije mi jasno dokle cemo to da trpimo!
Nikola11
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 19, 2005 2:35 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: .I. za RZZO

Post od Nikola11 »

To je tako i trenutno se ne moze nista promeniti osim da ti endokrinolog stvarno poveca doze insulina na papiru pa da uvek imas kod kuce malo insulina jer jeste tacno da doze nisu uvekfiksne.Ja sam se bunio zato sto mi daju 4 penkala a ne celu kutiju uz obrazlozenje da ne moram jednom mesecno da dolazim nego kad potrosim a to je na mesec i po ali je odgovor bio da oni moraju na mesecnom nivou da izdaju recepte za ins.Ne ljuti se na doktora koji ti je to rekao jer kada bi ti dao mimo onoga sto su mu pismeno naredili,placao bi taj dr penale i to velike(novcane).
Odgovori