Molim za pomoc

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
maidros
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 27, 2011 8:37 pm

Molim za pomoc

Post od maidros »

Zdravo svima!

Prvi put pisem ovde.
Imam 35 godina i pre mesec dana sam osetio bol u levoj lopatici.
Posle nedelju dana leva ruka je pocela da me boli.
Otisao sam kod doktora koji mi je preporucio EMG.

Uradio sam EMG i dobio ovaj rezultat: EMG ukazuje na radikularnu leziju C5 do C7 , sa znacimaaktuelnog trpljenja radiksa.

Pokazao sam doktoru rezultate i on kaze da je to ozbiljno za moje godine i da moram da radim MR.

Kaze da mozemo da radimo fizikalnu terapiju, ali misli da bi trebalo da uradim prvo MR.

Molim vas za savet?

Hvala
Korisnikov avatar
draganstojicevic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 26, 2011 3:40 pm
Kontakt:

Re: Molim za pomoc

Post od draganstojicevic »

Psotovani, ispravno razmisljate.
Potrebno je prvo da uradite magnetnu rezonancu vrata, ali pre svega toga, nacinite obican rendgenski snimak vrata i ramena strane koja Vas boli da bi se isklucila mogucnost postojanja sindroma torakalne aperture.

http://www.* REKLAMA */index.php/bolest ... olesti/330

Za sve dodatne informacije, stojim VAm na raspolaganju.

Dr med. Dragan Stojicevic
www.* REKLAMA *
maidros
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 27, 2011 8:37 pm

Re: Molim za pomoc

Post od maidros »

Uradio sam MR i evo rezultata:

"Difuzna protuzija C6-C7 i v. diskusa sa akcentuacijom posterolateralno/foraminalno levo srednjeteskog do tezeg stepena, fokalna posteromedijalna protruzija C3-C4 , diskopatija C4-C5,C5-C6, u superpoziciji sa perifernom osteofitozom (disk osteofit kompleksi) , rezultujuci sekundarnom stenozom spiralnog kanala u nivou C6-C7 i veoma suspektnom pocetnom fokalnom kompresivnom mijelopatijom.

Savetuje se konsultacija neurohirurga"

Moze li neko da mi kaze sta me ceka?

Hvala
Odgovori