Zdravo svima!
Prvi put pisem ovde.
Imam 35 godina i pre mesec dana sam osetio bol u levoj lopatici.
Posle nedelju dana leva ruka je pocela da me boli.
Otisao sam kod doktora koji mi je preporucio EMG.
Uradio sam EMG i dobio ovaj rezultat: EMG ukazuje na radikularnu leziju C5 do C7 , sa znacimaaktuelnog trpljenja radiksa.
Pokazao sam doktoru rezultate i on kaze da je to ozbiljno za moje godine i da moram da radim MR.
Kaze da mozemo da radimo fizikalnu terapiju, ali misli da bi trebalo da uradim prvo MR.
Molim vas za savet?
Hvala
Molim za pomoc
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
- draganstojicevic
- Novi član
- Pridružio se: Sre Okt 26, 2011 3:40 pm
- Kontakt:
Re: Molim za pomoc
Psotovani, ispravno razmisljate.
Potrebno je prvo da uradite magnetnu rezonancu vrata, ali pre svega toga, nacinite obican rendgenski snimak vrata i ramena strane koja Vas boli da bi se isklucila mogucnost postojanja sindroma torakalne aperture.
http://www.* REKLAMA */index.php/bolest ... olesti/330
Za sve dodatne informacije, stojim VAm na raspolaganju.
Dr med. Dragan Stojicevic
www.* REKLAMA *
Potrebno je prvo da uradite magnetnu rezonancu vrata, ali pre svega toga, nacinite obican rendgenski snimak vrata i ramena strane koja Vas boli da bi se isklucila mogucnost postojanja sindroma torakalne aperture.
http://www.* REKLAMA */index.php/bolest ... olesti/330
Za sve dodatne informacije, stojim VAm na raspolaganju.
Dr med. Dragan Stojicevic
www.* REKLAMA *
Re: Molim za pomoc
Uradio sam MR i evo rezultata:
"Difuzna protuzija C6-C7 i v. diskusa sa akcentuacijom posterolateralno/foraminalno levo srednjeteskog do tezeg stepena, fokalna posteromedijalna protruzija C3-C4 , diskopatija C4-C5,C5-C6, u superpoziciji sa perifernom osteofitozom (disk osteofit kompleksi) , rezultujuci sekundarnom stenozom spiralnog kanala u nivou C6-C7 i veoma suspektnom pocetnom fokalnom kompresivnom mijelopatijom.
Savetuje se konsultacija neurohirurga"
Moze li neko da mi kaze sta me ceka?
Hvala
"Difuzna protuzija C6-C7 i v. diskusa sa akcentuacijom posterolateralno/foraminalno levo srednjeteskog do tezeg stepena, fokalna posteromedijalna protruzija C3-C4 , diskopatija C4-C5,C5-C6, u superpoziciji sa perifernom osteofitozom (disk osteofit kompleksi) , rezultujuci sekundarnom stenozom spiralnog kanala u nivou C6-C7 i veoma suspektnom pocetnom fokalnom kompresivnom mijelopatijom.
Savetuje se konsultacija neurohirurga"
Moze li neko da mi kaze sta me ceka?
Hvala