krvarenje

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
kuburovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 22, 2006 9:58 am

krvarenje

Post od kuburovic »

Kiretaza mi je odrazena 10.05 i receno da cu ciklus dobiti za 20-40 dana ,ali je moj ciklus poranio i zapocet posle 11 dana od intervencije.Da li je normalno da cilus porani.ZABRINUTA
manja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 05, 2006 8:01 pm

Post od manja »

I meni se isto desilo tacno 10 dana nakon abortusa,ali to nije bilo menstrualno krvarenje,bilo mi je cudno jer mi je doktorka na kontrolnom pregledu 7 dana posle abortusa rekla da je sve u redu.Otisla sam kod druge doktorke koja mi je uradila ponovo pregled i ona je knstatovala da je sve u redu,medjutim krvarenje mi nije prestalo i ja opet odem kod doktorke koja mi je uradila abortus i ona ponovi pregled opet i kaze da je sve u redu,ali mi da injekciju za skupljanje materice i krvarenje mi stane tako da znas da ne mora da znaci da ti je to menstruacija vec se materica cisti nakon intervencije,a ja sam menstruaciju pravu dobila posle tacno 40 dana i traje mi vec evo 10.dan na sta mi je doktorka rekla da je to normalno i da je prva menstruacija posle prekida trudnoce uvek obilnija i duze traje jer se krvni sudovi nisu skupili i materica se cisti tako da mislim da nemas razloga za brigu,ali ti savetujem da odes kod lekara cisto da budes mirna.
................pozzz...........................
kuburovic
Novi član
Novi član

Post od kuburovic »

Hvala,ali ne znam da li to isto vazi i za spontani ,ali u svakom slucaju hvala ti smirila si me :) pozzz
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od obgyn »

Vratila sam se sa odmora juce, i prije nego odgovorim na Vase pismo, napisite mi datum Vase poslednje menstruacije prije nego su Vam uradili Beta HCG 1.put...da izracunam koliko ste bili trudni...Onda cu Vam objasniti sve sto se desavalo.
Pozdrav,
ObGyn
kuburovic
Novi član
Novi član

Post od kuburovic »

Krvarenje pre 1 beta HCG 17.03.2006.Hvala Vam,pozdrav
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od obgyn »

Imam 26 godina i ovo mi je bila 1 trudnoca.
Da krenem od pocetka 20.04 zbog gadjenja hrane i cigareta i izostanka ciklusa uradila sam beta HCG koji je bio 23,7 tri dana kasnije prokrvarila sam i zadrzana na ginekologiji Zemunske bolnice.24.04 HCG je povecao ali malo 26,6 i dalje krvarim(zbog praznika nije imao ko da cita UZ) 25.04 Ultrasonografski nalaz-Uterus u AVF,homogene eho strukture,glatkih pravilnih kontura jasno ogranicen od okoline,dimenzije 63x35x49,praznog kavuma,endomertijum 5mm.Desni jajnik 28x27mm.levi 31x20mm.Nema slobodne tecnosti i Douglasu.26.04 beta HCG 17,1.Otpustena iz bolnice sa krvarenjem i dg.Metrorrhagia postamenorroeam N92.3.Dve nedelje posle otpusta javljam se na kontrolu sa HCG15,3 na desnom jajniku cista 30mm minimalni izliv u predelu desnog jajnika ,endometrijum 11 mm.Po ekartiranju i ciscenju vagine u kratkotrajnoj i.v anesteziji-Diprivanom-grlic se dilatirao do Hegar VIII,materijal poslat na HP,th Visiren 2x1 5 dana i Ergotil kapi 3x15 kapi 3 dana.Posle pet dana kontrola HCG 2,5 HP nalaz-Residua graviditatis.Phasis proliferations endometri.Receno mi je da ce ciklus nastupiti od 20-40 dana od intervencije,medjutim ciklus se pojavio 11 dan.Da li je normalno sto je ciklus poranio i sta dalje Zadnje krvarenje pre 1 HCG 17.03.2006.HVALA!!!!!!!!!!!!
E ovako...kada se utvrdi pozitivan test trudnoce a posebno kvantitativan nalaz Beta HCG, onda je potrebno kod krvarenja uraditi UZ, da bi se vidjelo da li je trudnoca u materici ili izvan materice. Vas nalaz UZ je pokazao prazan kavum uterusa, sto moze da bude rezultat nekoliko razloga...ovisno o kolicini krvarenja...ako je bilo samo spoting ( tackasto krvarenje ili braon iscjedak ) onda je sigurno da niste spontano pobacili, i ako je matericna supljina prazna, a pozitivan beta HCG, radi se o vanmatericnoj trudnoci dok se ne dokaze suprotno !!!

Ako ste imali krvarenje koje je kao menstrualno ili jace, i ako ste krvarili krvne ugruske, onda je vjerovatno da sti imali inkompletan spontani abortus prije nego ste imali UZ.

Beta HCG ostaje pozitivan do mjesec, dva pa cak i tri nakon spontanog pobacaja. Ako nemate nikakve simptome u smislu bolova u donjem abdomenu i ako Vase krvarenje nije vise nego menstrualno, ne treba da se uznemiravate i posjecujete doktore dok ne prodje ova epizoda krvarenja.
Patohistoloski nalaz je samo pokazao da ste bili trudni i nadam se da je to bilo u materici. Ako se desi bilo kakav bol u abdomenu, krvarenje, osjecaj da cete se onesvjestiti, javite se hitno ginekologu.
Dobro zdravlje,
Pozdrav,
ObGyn
kuburovic
Novi član
Novi član

Post od kuburovic »

Hvala vam na odgovoru!!!!!!
Odgovori