MOLIM ZA POMOC STRUCNOG LICA.
KASNI MI MENSTRUACIJA. URADILA SAM TEST NA TRUDNOCU, BILA SAM UPLASENA,MISLIM DA SAM GA U URINU DRZALA VISE NEGO STO JE TREBALO,NEKOLIKO MINUTA,NEKO VREME SE NIJE POKAZIVALO NISTA,NI JEDNA CRTA A ONDA SU SE POKAZALE OBE I SOJILE SE,UMRLJALE SE. POSLE SAT VREMENA SAM URADILA OPET TEST,ALI OD DRUGOG PROIZVODJACA KOJI JE DALEKO KOMFORNIJI ZA UPOTREBU GDE SE NAKAPA 4 KAPI URINA,NA NJEMU SE POKAZALA SAMO JEDNA KONTROLNA CRTA.ZBUNJENA SAM. DA LI JE TACAN PRVI ILI DRUGI...DA LI JE PROBLEM STO SAM PRVI TEST URADILA SAMO SAT ,DVA POSLE PRVOG? DA LI MOZDA ZBOG TOGA NIJE OCITAO PRAVILNO?
UNAPRED HVALA
TEST ZA TRUDNOCU
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm
Re: TEST ZA TRUDNOCU
Najbolje je da skoknete do prve biohemijske laboratorije i uradite b-HCG iz krvi. To će vam biti najsigurnije i najpreciznije...dragana173 napisao:MOLIM ZA POMOC STRUCNOG LICA.
KASNI MI MENSTRUACIJA. URADILA SAM TEST NA TRUDNOCU, BILA SAM UPLASENA,MISLIM DA SAM GA U URINU DRZALA VISE NEGO STO JE TREBALO,NEKOLIKO MINUTA,NEKO VREME SE NIJE POKAZIVALO NISTA,NI JEDNA CRTA A ONDA SU SE POKAZALE OBE I SOJILE SE,UMRLJALE SE. POSLE SAT VREMENA SAM URADILA OPET TEST,ALI OD DRUGOG PROIZVODJACA KOJI JE DALEKO KOMFORNIJI ZA UPOTREBU GDE SE NAKAPA 4 KAPI URINA,NA NJEMU SE POKAZALA SAMO JEDNA KONTROLNA CRTA.ZBUNJENA SAM. DA LI JE TACAN PRVI ILI DRUGI...DA LI JE PROBLEM STO SAM PRVI TEST URADILA SAMO SAT ,DVA POSLE PRVOG? DA LI MOZDA ZBOG TOGA NIJE OCITAO PRAVILNO?
UNAPRED HVALA
Sve ostalo može da bude lažno pozitivno ili lažno negativno...
Pozz

-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Nov 26, 2008 7:17 pm
hvala na odgovoru.Pojavilo mi se oskudno krvarenje,tako da pretpostavljam da nisam trudna. Ali se i dalje pitam da li je moguce da drugi test bude negativan iz razloga sto sam radila drugi test odmah nakon sat vremena od prvog
Test je najbolje uraditi sa prvom jutarnjom mokracom jer je ona najkoncentrovatnija, takodje, preporucuje se da se uradi bar 10-ak dana nakon rizicnog odnosa. Test reaguje na HCG koji je povisen kada postoji trudnoca.
Moj savet je ili da ponovis test ili (ono sto je najsigurnije) da uradis b-HCG iz krvi.
Pozdrav!
Moj savet je ili da ponovis test ili (ono sto je najsigurnije) da uradis b-HCG iz krvi.
Pozdrav!