pitanje o rezultatima/hormoni

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
jellenko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 14, 2010 11:52 pm

pitanje o rezultatima/hormoni

Post od jellenko »

molim vas za tumacenje rezultata. Krv sam dala 3. dana ciklusa. zbog neredovne menstruacije vec duze vreme. tacnije ciklus mi je 'produzen' na 6,7nedelja otprilike... vec neko vreme tako... u zagradama su referent.vred.

Prolaktin 260 (<40-530)
Testost <0,7 (<3.5)
FSH 7.6 (1-17)
LH 7,2 (2-20)
Progest 2.0 (<4.0)
Estradiol 51,9 (80-420)

Sta mislite? Takodje sam uradila hormone stitne zlezde gde jedino TSH odtupa 4.4 je (do4.0)-kazu da ne treba terapija za to. Da li je i to moglo da utice.

hvala unapred?
jellenko
Novi član
Novi član

Re: pitanje o rezultatima/hormoni

Post od jellenko »

samo da napomenem da sam pila logest godinu i po dana, poslednji put proslog decembra cini mi se...
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm

Post od Zli doktor »

jellenko napisao:molim vas za tumacenje rezultata. Krv sam dala 3. dana ciklusa. zbog neredovne menstruacije vec duze vreme. tacnije ciklus mi je 'produzen' na 6,7nedelja otprilike... vec neko vreme tako... u zagradama su referent.vred.

Prolaktin 260 (<40-530)
Testost <0,7 (<3.5)
FSH 7.6 (1-17)
LH 7,2 (2-20)
Progest 2.0 (<4.0)
Estradiol 51,9 (80-420)

Sta mislite? Takodje sam uradila hormone stitne zlezde gde jedino TSH odtupa 4.4 je (do4.0)-kazu da ne treba terapija za to. Da li je i to moglo da utice.

hvala unapred?
Za potpunije tumačenje potreban je i adekvatan ultrazvučni preled kako bi se sagledala morfologija jajnika (policistični?).
I naravno možda je trebalo uraditi i androstenedion tog trećeg dana, ali sad je kasno... :)
Kosa i kože se pojačano maste? Imate li "problematičnu" kožu? Imate li koga u porodici obolelog od šećerne bolesti? Ili sa blago povišenim glikemijama?
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm

Post od Zli doktor »

jellenko napisao:samo da napomenem da sam pila logest godinu i po dana, poslednji put proslog decembra cini mi se...
A sto se tiče TSH uradite i Anti TPO antitela i Anti TG At. Ako su pozitivna onda je potrebna dalja evaluacija (u prevodu bilo bi lepo da počnete da se družite sa endokrinologom, pogotovo ako niste završili sa reprodukcijom...)
Pozdrav :)
jellenko
Novi član
Novi član

Post od jellenko »

hvala puno na odgovoru

Moze se reci da imam u poslednje vreme problematicnu kozu samo...
a nemam u porodici secene bolesti
Uradila sam i oba ta anti tela ali ih nisam pomenula jer u okviru normalnih vred.

ultrazvuk sam radila u maju i sve je bilo ok..pretpostavljam da treba da uradim pregled ponovo?
i taj androstenedion 3dana ciklusa? da li estradiol treba da radim i tokom ciklusa...on mi bode oci,ili bar izgleda veoma nisko.
Anjam
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 25, 2011 6:29 pm

Post od Anjam »

Interesuje me kolike su šanse za uspešnu oplodnju,ako je vrednost estradiola:
11.dana ciklusa 156
14.dana ciklusa 247
ref.vr.: Ovul.faza 34-400, Lut.faza 27-246
Ne znam da li sam dala sve neophodne podatke podatke
Odgovori