Nadimanje, a nije Helicobacter Pylori...

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
vikicaaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 07, 2011 11:13 am

Nadimanje, a nije Helicobacter Pylori...

Post od vikicaaa »

Pre dve godine sam imala Helicobacter Pylori i uspešno ga izlečila sa dve ture kombinovanih antibiotika (uobičajena terapija). Imala sam relativno neuobičajene simptome: snažno nadimanje posle svakog obroka, bez potrebe da izbacim gasove na bilo koji način, potpuno bez ikakvih bolova, mučnine, kiseline ...

Posle toga sam više puta radila kontrolu izdisajnim urea testom i svaki je bio negativan.
Početkom avgusta ove godine pojavili su mi se identični simptomi i pomislila sam da je opet u pitanju Helicobacter, ali nije. Uradila sam i test iz krvi i izdisajni urea test i oba su negativna.

Doktorka me je uputila na ultrazvuk abdomena i rezultat je potpuno u redu, stolica je u redu, nema ni parazita ni gljivica, ni bakterija. Sedimentacija je 12, holesterol 4.4, trigliceridi 0.82, gvožđe 11.6, krvna slika dobra...

Interesuje me da li Helicobacter može ipak da postoji, na neki način "skriven", tako da ga ova dva testa "ne vide" i ako može na koji način to može da se ustanovi.

Pošto za regulisanje gvožđa uzimam preparat FEROGLOBIN, od marta ove godine interesuje me da li on može na neki način da dovede do problema koje imam.
vikicaaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 07, 2011 11:13 am

Re: Nadimanje, a nije Helicobacter Pylori...

Post od vikicaaa »

Molim vas, da li neko od doktora može da prokomentariše moj prethodni post... ili neko ko ima slično iskustvo?
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Re: Nadimanje, a nije Helicobacter Pylori...

Post od vasa »

verujem i da zbog uzimanja gvozdja moze biti al kod mene je slucaj da i pored helikobakterije imam kolitis--iako nisam imao retke stolice i slicne tegobe sa stolicom-naprotiv -svaka 2-3 dana imam stolicu i vise cvrstu mozda neho sto treba posebno kad jedem -NPR.junece ili jagnjece meso i masne mlecne proizvode i cini mi se da svi gasovi dolaze iz debelog creva--zato proveri i to--moj ti je savet
ja vec godinu dana pijem lek za kolitis i malo je bolje a nemoj iskljuciti i psihicko stanje-svakako moze imati uticaja
Odgovori