Unapred se izvinjavam na opsirnosti,ali moram da vam izlozim kompletnu situaciju.
Lecila sam sterilitet 11 godina,od svoje 21.god. Posle niza testova,analiza,insemenacija i konacno vantelesnih opl.,ostala sam u drugom stanju prirodnim putem.Imam devojcicu od 4 godine.Inace,problem je hormonske prirode,dijagnostikovan mi je CAH(kongenitalna adrenalna hiperplazija,ACTH uvecan) Pila sam Hydocortison tbl 7god. Posle porodjaja menstr.ciklus mi se ustalio,tako da ga vise ne pijem.Dve godine posle porodjaja ostajem tri puta u drugom stanju. U medjuvremenu sam pila Yaz tbl koje mi nisu odgovarale jer sam sva tri meseca,koliko sam ga pila imala van ciklusna krvarenja.Sada imam 37 godina,pusac sam(kutija-dve dnevno) ne uzimam nikakvu redovnu terapiju.Moje pitanje za Vas je za koju kontracepciju se odluciti,s obzirom da mi Yaz nije odgovarao,razmisljala sam o Legravanu jer sam jednom pila Stediril(priprema za VTO) i na njega sam dobro reagovala.Inace,Yaz mi je preporucila moja doktorka.
Uzgred,zdravstveni radnik sam.
Unapred hvala!
Pitanje za doktora(kontracepcija)
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm
Re: Pitanje za doktora(kontracepcija)
Ako nemate nista protiv, ja bih vam preporucio Mirenu (IUD). Mislim da vam je to najbolje resenje...Barnaby4 napisao:Unapred se izvinjavam na opsirnosti,ali moram da vam izlozim kompletnu situaciju.
Lecila sam sterilitet 11 godina,od svoje 21.god. Posle niza testova,analiza,insemenacija i konacno vantelesnih opl.,ostala sam u drugom stanju prirodnim putem.Imam devojcicu od 4 godine.Inace,problem je hormonske prirode,dijagnostikovan mi je CAH(kongenitalna adrenalna hiperplazija,ACTH uvecan) Pila sam Hydocortison tbl 7god. Posle porodjaja menstr.ciklus mi se ustalio,tako da ga vise ne pijem.Dve godine posle porodjaja ostajem tri puta u drugom stanju. U medjuvremenu sam pila Yaz tbl koje mi nisu odgovarale jer sam sva tri meseca,koliko sam ga pila imala van ciklusna krvarenja.Sada imam 37 godina,pusac sam(kutija-dve dnevno) ne uzimam nikakvu redovnu terapiju.Moje pitanje za Vas je za koju kontracepciju se odluciti,s obzirom da mi Yaz nije odgovarao,razmisljala sam o Legravanu jer sam jednom pila Stediril(priprema za VTO) i na njega sam dobro reagovala.Inace,Yaz mi je preporucila moja doktorka.
Uzgred,zdravstveni radnik sam.
Unapred hvala!
Razmisljala sam i o tome,samo jos malo da se informisem(kontraindikacije i ND).To mi je poslednja solucija.
Hvala.
Hvala.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm
Verujte mi, u vasem slucaju, to je najbolja, a ne poslednja solucija...Barnaby4 napisao:Razmisljala sam i o tome,samo jos malo da se informisem(kontraindikacije i ND).To mi je poslednja solucija.
Hvala.

Veliki pozdrav