inseminacija

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
milica_jun
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 31, 2009 3:37 pm

inseminacija

Post od milica_jun »

Da li negde u Srbiji moze da se uradi inseminacija sa donorom?
Kontaktirala sam Cryos, oni kazu da mogu da isporuce materijal (donor koji se bira), pod uslovom da se ispuni usliv da imas doktora koji zna to da uradi.
Da li je neko prosao to iskustvo?
Pretpostavljam da nisam jedina koja bi zelela da uradi ovo?
Naisla na clanak na internetu iz Blica da kod nas nema banke donora, ali da ce biti na prolece 2010.
U svetu postoji vec velika banka donora i moze da se bira donor, plus materijal je ispitan na bolesti HIV, hepatitis i sl.
Postoje i "open donori" ..
Medjutim, ne znam da li mi iz Srbije mozemo da koristimo taj materijal.
Ako neko zna nesto vise o ovoj problematici bilo bi lepo da to i iznese.
Pozdrav i hvala na odgovoru
zmajce8
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 07, 2011 10:20 pm

Re: inseminacija

Post od zmajce8 »

cao ljudi, vec oko godinu dana pokusavamo da dobijemo bebu.... nista alarmantno ali, pre oko 2-3 meseca poceli smo sa kontrolama s obzirom da su mi ciklusi skroooooooz neredovni... papa test ok, imali smo problem sa mikoplazmom i ureaplazmom, pa smo to izlecili sa dovicinom za nedelju dana i rezultat je bio ok.. posle smo uradili hormonalni status i spermogram.. spermogram skroz ok, moji hormoni SVI osim prolaktina su ok.. od doktora sam dobila da pijem bromokriptin za snizavanje prolaktina i to mesec dana i tabletice za izazivanje ciklusa. Izazvani ciklus sam dobila i po savetu doktora od 3 do 5 dana sam pila klomifol za izazivanje folikula pa u ponedeljak imam pregled da vidimo da li se folikuli javljaju............................... sve je pocelo malo da me brine... a zaista zelim da postanem mama... da li iko zna da mi kaze koliko bi kostala inseminacija, ako bi ikada trebala i to da probaaaaam...??? hvalaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa unapred
Empress
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Apr 03, 2009 1:46 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: inseminacija

Post od Empress »

Nisam narocito strucna, ali mogu da ti kazem da je meni bio povisen prolaktin, a da se kasnije ispostavilo da je to zbog policisticnih jajnika.
Proveri to ultrazvukom jer je moguce da ti to pravi probleme.
Odgovori