Melanom i Protein IGFBP7

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Jelena71
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 21, 2006 4:34 pm

Melanom i Protein IGFBP7

Post od Jelena71 »

Pre izvesnog vremena sam procitala tekst o istrazivanju radjenom u USA:
Nedostatak jednog proteina moguće je objašnjenje zašto se iz nekih ćelija kože razvija smrtnonosni oblik raka melanom, a ne bezopasan mladež, poručuju američki stručnjaci s medicinskog fakulteta Univerziteta Masačusetsa.

Oni tvrde da protein koji se prirodno luči, poznat kao IGFBP7, sprečava da se ćelije razviju u melanom. Ovo otkriće moglo bi da doprinese lečenju te vrste raka koji je dosad praktično bio neizlečiv, preneo je Rojters.

Odbrambena uloga pomenutog proteina protiv razvoja melanoma je u tome što on na neki način obaveštava okolne ćelije da ignorišu signale mutiranog BRAF gena da se množe, već im nalaže da se ili hiberniraju ili samounište.

Mladeži su posledica tog procesa. Međutim, tamo gde se razvije melanom registruje se izostanak proteina IGFBP7.

Kada je američki tim, na čelu sa dr. Majklom Grinom, proizveo genetski modifikovanu verziju proteina i ubrizgao je u krvni sistem laboratorijskih miševa koji su bolovali od humanog oblika mrelanoma, tumor je prestao da raste.

"S obzirom da je to prirodni protein i prirodni mehanizam, našim eksperimentom na miševima ohrabreni smo da bismo mogli da suzbijemo kancer bez ikakvih nepoželjnih reakcija. Naravno, za to će biti potrebna mnoga dodatna testiranja", napomenuo je dr. Grin.

Dosad je već ustanovljeno da i neki drugi proteini mogu da deluju protiv razvoja raka, ali se teško rešava problem kako ih proizvesti i na bezbedan način davati pacijentu.
Mojoj sestri je 2005. godine dijagnsotikovan maligni melanom.
Operisana vise puta, prosla kroz hemioterapiju, pila preparate na bazi Cordyceps sinesis, posle cega su se metastaze koje je imala na plucima povukle i vec 9 meseci su svi nalazi u redu (ukljucujuci i snimak skenerom i UZ preglede).

Sada me zanima da li neko ima saznanje da li se bilo gde rade testiranja na nedostatak ovog proteina ili bilo sta drugo sto bi nas pomerilo bar korak ispred bolesti.
evelina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 05, 2007 7:10 pm

Post od evelina »

Draga Jelena,

Na zalost neznam odgovor na tvoje pitanje, ali me interesuje da li su se metastaze povukle nakon hemoterapije ili nakon Cordycepsa?
Na pocetku svog lecenja pricala sam sa covekom koji je uvoznik jednog od preparata na bazi medicinskih pecuraka i on me je ubedjivao da je moguce izleciti se samo sa upotrebom Cordycepsa i ostalih preparata sa med.pecurkama. Naravno, ja sam se odlucila za hemoterapiju (u pitanju je bio I stadijum karcinoma, bez metastaza), medjutim, moj otac koji je zavrsio i hemoterapiju i primio 35 zracenja i dalje ima karcinom i ima zahvacene prve limfne cvorove. Kupila sam mu Cordyceps i htela bih da probamo sa time.

Molim te, napisi nesto vise. Koliko tableta Cordycepsa dnevno je pila tvoja sestra? Koja je to ukupna jacina na dan?
Jelena71
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 21, 2006 4:34 pm

Post od Jelena71 »

Draga evelina,
ne znam odgovor na tvoje pitanje.
Ja sam kordiceps (vodeni rastvor) nabavila vise od mesec dana pre nego sto je moja sestra pocela da ga uzima.
Nabavljala sam sve sto mi je doslo pod ruku i ona vise nije imala zelje ni volje ni snage da isprobava.
Kada su otkrivene metastaze na plucima, vec je zavrsila terapiju roferonom (interferon) koja nije dala neke rezultate, i u nekom trenutku je pocela da pije kordiceps, ali je u isto vreme krenula i sa hemioterapijom.
Raspitivala sam se na raznim stranama i receno mi je da se metastaze sa pluca ne povlace.
Medjutim, njih vise nema.

Ona je pila u pocetku 10ml kordiceps-a 2 puta dnevno, nedelju dana, a nakon toga je pila odredjenu dozu ujutro i uvece (pitacu je za detalje pa cu ih napisati). Sve joj je to prepisala Dr koja radi sa distributerima proizvoda. Uz to je pila neke preparate za ciscenje organizma, za poboljsanje cirkulacije ...

Posle trece hemioterapije (znaci, nakon nepuna dva meseca) je nalaz sa skenera bio bez metastaza.
Nastavila je i sa terapijom i sa kordicepsom i do danas je sve u redu (to se desavalo proslog leta).
Pre dva meseca su joj se ponovo pojavila dva "sumnjiva" mladeza, koje je skinula i oba su bili melanomi, ali se metastaze vise nisu (do sada) pojavljivale.

Sestra je od 2005. kada joj je dijagnsotikovan melanom, do danas prosla kroz bezbroj operacija limfnih cvorova koji su bili zahvaceni metastazama, ali se ni to od letos (8-9 meseci) nije ponovilo.
Ja ne znam sta je pomoglo, ali duboko sam uverena da je koridceps bar pomogao, ako ne i odradio ceo posao sam.

Sestrina "cimerka" iz bolnice, sa terapije, je pocela da pije kordiceps, kada je imala vec metastaze na plucima u velikom broju, nije mogla da stoji na nogama, i posle nekog vremena je pocela ponovo da zivi punim plucima.
Ni ona nije prestala da prima hemioterapije, ali je i dalje pila kordiceps.

Na netu sam nasla clanke o istrazivanjima koja su pokazala da su se metastaze na plucima kod lab. miseva povlacile zahvaljujuci kordicepsu.
evelina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 05, 2007 7:10 pm

Post od evelina »

Hvala ti na odgovoru.

Isprintala sam sa my-immunity.com sve o Cordycepsu i nadam se da ce to biti dovoljno da moj otac stekne poverenje u pomenuti preparat.
maliandjeo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 06, 2011 1:56 pm

Re: Melanom i Protein IGFBP7

Post od maliandjeo »

moja mama ima karcinom dojke sa metastazama na kostima, moje pitanje je za sta je taj lek i da li bi mogla i ona da ga koristi? i ako mozete da mi kazete gde ga mogu nabaviti. unapred hvala!
sandrao
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Apr 23, 2010 5:59 pm

Re: Melanom i Protein IGFBP7

Post od sandrao »

Jelena, probaj u ovoj laboratoriji: http://www.helixlab.com/lt/articles/usluge/

Trebalo bi da rade sve vrste istrazivanja koja te zanimaju, ili su bar u stanju da te upute na pravo mesto.

Zelim vam dobre vesti i rezultate.

Pozz, S
Odgovori