Bolan zub

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
ilke_bg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 05, 2011 8:07 pm

Bolan zub

Post od ilke_bg »

U februaru sam popravljao gornju jedinicu i dvojku. Neposredno nakon popravke zuba osetio bih jak bol na ugriz (ne svaki put) ili kada većom površinom jezika dodirnem
zub sa unutrašnje strane (pretpostavljam zbog vakuuma).

Žalio sam se na problem koji je trajao i posle desetak dana od popravke zuba. Sugerisano mi je da sačekam da vidim kakav će biti razvoj, da dobro održavam zube prvenstveno gde počinju desni. Prednja jedinica je već duži niz godina za oko dva milimetra okrnjena odozdo sa jedne strane, ali mi to nikada nije stvaralo bol. U tom čekanju došlo je vremenom do minimizacije bola. Nisam siguran da li je bol možda uzrokovan nekom šupljinom između plombe i zuba koja se naknadno zatvorila možda kamencom pa je bol umanjen.

Poslednjih dana ponovo osetim jak bol kada dodirnem desni iznad jedinice i dvojke i kada dodirnem područje iznad korena. Čini mi se da se posle masaže tog dela spustio otok ispod usne (gornji deo desni).
Ne znam šta da radim, jer stomatolog smatra da je plomba dobro postavljena (iako sam bio sumnjičav da baš i nije u gornjem delu neposredno ispod desni). Rekla je da nešto može da uradi, ali da je šteta jer sam još mlad. Tada sam napravio i snimak zuba koji je pogledan.

Nadam se da će neko od stručnih posetilaca ukoliko je imao strpljenja da čita ovo detaljno objašnjenje da mi pruži savet. Moram što pre kod stomatologa, nisam siguran da li je dobro da idem kod istog stomatologa.
misutka
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Avg 25, 2011 10:13 pm

Re: Bolan zub

Post od misutka »

nisam strucnjak... Da to bas izgleda da nije dobro uradio... Idi kod nekog drugog ako ti je neprijatno da opet ides kod istog... ma sto posto nije dobro
Odgovori