upaljene desni
upaljene desni
Vec izvesno vreme imam probleme sa desnima. Naime, gore desno imam jedan interdentalni dzep koji mi zadaje velike muke. Primetio sam da kada jedem piletinu, a ona je sva koncana redovno mi zapadne u taj dzep i bolovi su uzasni. Probam interdentalnom cetkicom da to kao prosistim ali ne vredi. Konac ne moze da prodje izmedju tih zuba tako da ni ne pokusavam. Bol od upale desni kada mi tako hrana upadne je uzasan da odmah trcim kod zubara da vadi zub, ne pitam sta kosta
Medjutim, covek mi procisti sve prostore medju zubima i tada se javlja onaj da ga nazovem 'prijatni bol', olaksanje. E sada, to ciscenje je praceno ogromnom kolicinom krvi. Dva dana posle te akcije mene desni uzasno bole, valjda su iziritirane. E sada se izgleda slicna situacija javlja i sa gornje leve strane. Bio sam kod zubara ponovo kukajuci da me bole ti zubi, on je procistio i opet mi pustio enormnu kolicinu krvi. Svaki moj pokusaj cackanja interdentalnom cetkicom je propracen bolom i strasnim krvarenjem. Tu zonu cackalicom samo da pipnem i krece krv. O cemu se tu radi? Sta raditi? Mazem Gingival krem..da li je to dovoljno?