Pre 2 meseca su mi radjene nove porcelanske krunice (pre toga sam takodje imala na tih 4 prednja gornja zuba keramiku).Ali ja nisam zadovoljna sadasnjim izgledom zuba.Zanima me da li bih smela da sve to uradim opet i kada?
I da li se sme to raditi ako sam u drugom stanju?
da li smem i kada
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jan 11, 2006 12:18 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Tesko je dati odgovor na vase pitanje bez dovoljno podataka.Vasi prednji zubi sun devitalizirani ,da ili ne.Vasi keramicki zubi su bezmetalna keramika ili metal keramika.Mozete me kontaktirati na adresu [email protected].
Metalokreamicka kruna se sastoji od metalne kapice preko koje je nanesena keramika
Bezmetalna nema metalnu kapicu vec se u celosti izradjuje od keramike
Estetski je bezmetalna bolja ali mehanicki je metalokeramicka postojanija.
Za koje ce se odluciti stomatolog zavisi od zuba koji se nadoknadjuje, postojeceg stanja u ustima, raspona mosta itd itd dakle stomatolog moze ili ne mora da predlozi bezmetalnu kao opciju (tzv indikacije i kontraindikacije)
Sto se tice zamene, ne postoji neko striktno pravilo, krunice i mostovi se menjaju onda kada postoji potreba za zamenom.
Bezmetalna nema metalnu kapicu vec se u celosti izradjuje od keramike
Estetski je bezmetalna bolja ali mehanicki je metalokeramicka postojanija.
Za koje ce se odluciti stomatolog zavisi od zuba koji se nadoknadjuje, postojeceg stanja u ustima, raspona mosta itd itd dakle stomatolog moze ili ne mora da predlozi bezmetalnu kao opciju (tzv indikacije i kontraindikacije)
Sto se tice zamene, ne postoji neko striktno pravilo, krunice i mostovi se menjaju onda kada postoji potreba za zamenom.