da li smem i kada

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
emilija2004
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 17, 2004 2:25 pm

da li smem i kada

Post od emilija2004 »

Pre 2 meseca su mi radjene nove porcelanske krunice (pre toga sam takodje imala na tih 4 prednja gornja zuba keramiku).Ali ja nisam zadovoljna sadasnjim izgledom zuba.Zanima me da li bih smela da sve to uradim opet i kada?
I da li se sme to raditi ako sam u drugom stanju?
APOLLO11
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 11, 2006 12:18 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od APOLLO11 »

Tesko je dati odgovor na vase pitanje bez dovoljno podataka.Vasi prednji zubi sun devitalizirani ,da ili ne.Vasi keramicki zubi su bezmetalna keramika ili metal keramika.Mozete me kontaktirati na adresu [email protected].
Maxmarmax
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 25, 2006 2:18 am

Post od Maxmarmax »

Vrlo je lako dati odgovor na vaše pitanje.Ako niste zadovoljni izgledom krunica koje su vam uradjene,možete uraditi nove već sledeći dan ili bolje reklamirati posojeće kod onog ko ih je pravio.
sani
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 20, 2006 3:30 am

Post od sani »

Koja je razlika izmedju metalnih i bezmetalnih keramickih navlaka? Da li je pozeljno i bezmetalnu keramiku menjati svakih 7 godina?
perakojot
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Avg 10, 2004 11:13 pm

Post od perakojot »

Metalokreamicka kruna se sastoji od metalne kapice preko koje je nanesena keramika

Bezmetalna nema metalnu kapicu vec se u celosti izradjuje od keramike

Estetski je bezmetalna bolja ali mehanicki je metalokeramicka postojanija.

Za koje ce se odluciti stomatolog zavisi od zuba koji se nadoknadjuje, postojeceg stanja u ustima, raspona mosta itd itd dakle stomatolog moze ili ne mora da predlozi bezmetalnu kao opciju (tzv indikacije i kontraindikacije)

Sto se tice zamene, ne postoji neko striktno pravilo, krunice i mostovi se menjaju onda kada postoji potreba za zamenom.
Odgovori