RANA TRUDNOCA I LETOVANJE

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
nesat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jan 17, 2006 11:07 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

RANA TRUDNOCA I LETOVANJE

Post od nesat »

Da li trudnica u izuzetno ranoj trudnoci (5. nedelja) sme da ide na letovanje i da se kupa u morskoj vodi?

U pitanju je Crna Gora.

Rezervisali smo aranzman za letovanje, a surpuzi mi kasni, pa molim ObGyn i druge da pruze korisne informacije.
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm

Post od obgyn »

Uzivajte na moru koliko god zelite i mozete...plivanje je dozvoljena i preporucena aktivnost do kraja trudnoce. Zelim Vam zdravu trudnocu ukoliko je test pozitivan...
Pozdrav,
ObGyn
nesat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jan 17, 2006 11:07 am

rana trudnoca i letovanje

Post od nesat »

Hvala na Vasem odgovoru, ali prerano smo se ponadali. Supruga je ipak dobila. Uradio sam novi spermogram sa spermokulturom, pa molim za Vas komentar. Koji antibiotik da koristim za ovaj Stafilokokus?

Spermogram je na linku

http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... 1336#31336
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm

Post od obgyn »

Vjerovatno ce Vam reci sa rezultatima analize na koji je antibiotik stafilokok osjetljiv i prema tome odrediti terapiju...stafilikok se obicno nalazi na kozi...pomislila sam da to nije samo kontaminirana flora, a ne infekcija...?! sto bi trebalo ponoviti...spermokulturu i vidjeti da li je to slucajan nalaz...onda ga ne treba lijeciti...stafilikok je obicno osjetljiv na cefalosporine, ali sacekajte nalaz.

Srecno...stvari idu nabolje...iako je 4 ml x 30 miliona x 50% pokretnih jos uvijek 60 miliona aktivno pokretnih u ejakulatu, sto je ispod pozeljnih 100 miliona...dakle mozda lijecenje te infekcije moze da popravi broj pokretnih spermatozoida. Nadam se da ste prestali piti alkohol, pusiti, da zivite zdravo i uredno, hranite se zdravo...et cetera...Srecno...
Pozdrav,
ObGyn
3myo
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Sep 06, 2011 1:08 pm

Re: RANA TRUDNOCA I LETOVANJE

Post od 3myo »

I sta bi,koji je antibiotik dobar za stafilokoke?Meni su dali Dovicin.Poz!
Odgovori