Da li trudnica u izuzetno ranoj trudnoci (5. nedelja) sme da ide na letovanje i da se kupa u morskoj vodi?
U pitanju je Crna Gora.
Rezervisali smo aranzman za letovanje, a surpuzi mi kasni, pa molim ObGyn i druge da pruze korisne informacije.
RANA TRUDNOCA I LETOVANJE
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Jan 17, 2006 11:07 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
rana trudnoca i letovanje
Hvala na Vasem odgovoru, ali prerano smo se ponadali. Supruga je ipak dobila. Uradio sam novi spermogram sa spermokulturom, pa molim za Vas komentar. Koji antibiotik da koristim za ovaj Stafilokokus?
Spermogram je na linku
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... 1336#31336
Spermogram je na linku
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... 1336#31336
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Vjerovatno ce Vam reci sa rezultatima analize na koji je antibiotik stafilokok osjetljiv i prema tome odrediti terapiju...stafilikok se obicno nalazi na kozi...pomislila sam da to nije samo kontaminirana flora, a ne infekcija...?! sto bi trebalo ponoviti...spermokulturu i vidjeti da li je to slucajan nalaz...onda ga ne treba lijeciti...stafilikok je obicno osjetljiv na cefalosporine, ali sacekajte nalaz.
Srecno...stvari idu nabolje...iako je 4 ml x 30 miliona x 50% pokretnih jos uvijek 60 miliona aktivno pokretnih u ejakulatu, sto je ispod pozeljnih 100 miliona...dakle mozda lijecenje te infekcije moze da popravi broj pokretnih spermatozoida. Nadam se da ste prestali piti alkohol, pusiti, da zivite zdravo i uredno, hranite se zdravo...et cetera...Srecno...
Srecno...stvari idu nabolje...iako je 4 ml x 30 miliona x 50% pokretnih jos uvijek 60 miliona aktivno pokretnih u ejakulatu, sto je ispod pozeljnih 100 miliona...dakle mozda lijecenje te infekcije moze da popravi broj pokretnih spermatozoida. Nadam se da ste prestali piti alkohol, pusiti, da zivite zdravo i uredno, hranite se zdravo...et cetera...Srecno...
Pozdrav,
ObGyn
ObGyn
Re: RANA TRUDNOCA I LETOVANJE
I sta bi,koji je antibiotik dobar za stafilokoke?Meni su dali Dovicin.Poz!