Moj  tata  pre  godinu  dana  dobio  je tumor  pankreasa.Uragena je  palijativna  hiruska  operacija  ali  tumor  nije  uklonjen
sada mu  se  stanje  pogorsalo,ne moze  jesti ili posle  obroka povraca.Na  eho  snimak nema  vidlivih metastaza  ,ne  prima  ni  hemoterapiju  ni  zracnu  terapiju.Interesuje  me  dali  ima  ikakvij  mogucnosti  za  hiruski  tretman  jer  tumor  ima   dimenzije  5x4 cm.lociran  je  na  glavi  pankreasa i nema  lokalnih  metastaza.

tumor pankreasa
- 
				sofi.risteska
 - Novi član

- Pridružio se: Ned Maj 29, 2011 8:45 pm

Re: tumor pankreasa
Draga  Katarina hvala  ti  puno za  tvoj  odgovr!
Svakako nije jos kasno i stvarno bi i ja htela da nekim slucajem i kod mog tate bude taj tip tumora koji nije tako invazivan.nazalost i pored toga sto je pre dva meseca uragena nova operacija kojom se premostilo suzenje tankog creva(spojio se zeludac i tanko crevo )ipak hirurg nije uzeo biopsiju niti je otstranio deo pankreasa sa istim objasnjenjem koje si rekla i ti u tvom tekstu(da mozi da iskrvari na samoj intervenciji)Tako da mi prakticno i nemamo potvrdenu patohistolosku dijagnozi i sav tretman post operativno se sastoji u rezimu na ishrani cajeve Todoxin isl.alternativne stvari bez hemoterapiju i zracenju.Bila bih ti zahvalna ukoliko mozes da mi kazes u kojoj klinici i gde su postavili dijagnozu (stvarno je mnogo precizna za razliku od nase)i sta Vi koristite za tretman posle operacije

Svakako nije jos kasno i stvarno bi i ja htela da nekim slucajem i kod mog tate bude taj tip tumora koji nije tako invazivan.nazalost i pored toga sto je pre dva meseca uragena nova operacija kojom se premostilo suzenje tankog creva(spojio se zeludac i tanko crevo )ipak hirurg nije uzeo biopsiju niti je otstranio deo pankreasa sa istim objasnjenjem koje si rekla i ti u tvom tekstu(da mozi da iskrvari na samoj intervenciji)Tako da mi prakticno i nemamo potvrdenu patohistolosku dijagnozi i sav tretman post operativno se sastoji u rezimu na ishrani cajeve Todoxin isl.alternativne stvari bez hemoterapiju i zracenju.Bila bih ti zahvalna ukoliko mozes da mi kazes u kojoj klinici i gde su postavili dijagnozu (stvarno je mnogo precizna za razliku od nase)i sta Vi koristite za tretman posle operacije
- 
				sofi.risteska
 - Novi član

Draga  Katarina  puno  ti  hvala  na  odgovoru  koji n si  mi pisala.Mislim  da  je  situacija    slicna  kod  nas jer i  kod mog  tate  je  napravljena  gastroenteroanastomoza  ali  vama  ja  lakse  jer  imate  patohistolosku  dijagnozu.Kod  mog  tate  nije  uzeta biopsija  ni  pre  a  ni  za  vreme  operacije sa  objasnjenjem  da  je  opasno  i  d a  moze  da se  pojavi  jako  krvarenje koje  moze  da  pricini  smrt.Tata  se  hrani  slicno  kao  sto  si  rekla vise  voce  i  povrce  malo  mesa i  mleka,
od terapije ni citostatika a ni radioterapija nisu prerporucili.Za bolje varenje hrane uzima digestal i pankreatin a i mi koristimo altarnativne preparate kao aloe vera,varumin,maticni mlec primao je i todoxin preparate.Trenutno uzima hydrothiazid tablete.Cula sam za vit.B-17 kojeg ima u sjeme od kajsija koje smo dodavali sveze pripremljenim sokovima od cikle mrkve celera krompirai dr.povrcem i vocem.Kako si rekla da imas recepte za sokove mozes da mi ih posaljes ako ti nije tesko.Zelim vam sve najbojle i brzi oporavak mozes mi pisati ako znas neki posebni sastav spremanjem sokova i cajeva za ovaj Tu ako nesto drugo saznam svakako cu ti javiti
Jos jednom Hvala ti puno i saljem ti veliki pozdrav

od terapije ni citostatika a ni radioterapija nisu prerporucili.Za bolje varenje hrane uzima digestal i pankreatin a i mi koristimo altarnativne preparate kao aloe vera,varumin,maticni mlec primao je i todoxin preparate.Trenutno uzima hydrothiazid tablete.Cula sam za vit.B-17 kojeg ima u sjeme od kajsija koje smo dodavali sveze pripremljenim sokovima od cikle mrkve celera krompirai dr.povrcem i vocem.Kako si rekla da imas recepte za sokove mozes da mi ih posaljes ako ti nije tesko.Zelim vam sve najbojle i brzi oporavak mozes mi pisati ako znas neki posebni sastav spremanjem sokova i cajeva za ovaj Tu ako nesto drugo saznam svakako cu ti javiti
Jos jednom Hvala ti puno i saljem ti veliki pozdrav
- 
				sofi.risteska
 - Novi član

Draga  Katarina ja  sam  iz  Makedonije .Zivim  u  Prilepu -mali  gradic ko  Markove  kule.Po profesiji  sam stomatolog i  zbog  toga imam neka  poznavanja  a  moja  sestra  je  patolog.Nazalost i pored  toga nijedan  hirurg nije  hteo  da  izvrsi otstranjivanje  tumora  jer  je  na  losoj  lokaciji na  glavi  pankreasa  u  delu  gde  izvodni  kanali  od  pankreasa  i ductusa  choledokusa  ulaze  u  duodenum.pri  prvoj  operaciji su  otstranili  zucno  kese  i kanl i postavili plasticnu  cev za zuc,a ove  godine tumor je  bio  veci  i  vrsio  pritisak  na  duodenum  pa  hrana  nije  mogla  proci kroz  dvanaestpalacno  crevo  pa  su  povezali  zeludac  i  donji  deo  creva (anastomoza-gastroenteroanastomoza).Sada  nema  problema  moze  da  prima  hranu ali  ipak  tezina  nijese  povecala a mislim  da  je   jos  slabiji  samo  ne  zelim  da  se  stalno meri  i  opterecuje  i  sekira.Ja  se  stvarno  sekiram  jer  jede  cesce pomalo  ali  tokom  dana  dosta  a  ipak  je  za  godinu  i po  dana  izgubio 35 kg.Imao je  85 a  sada 50 kg.Uradili  smo  nekoliko  obicne  snike  dve  komjuterske  i  snimke  na  magnetnu  rezonancu(vise  puta  eho snimke)ali ipak i  pocetna  i  krajna  Dg. je Tu Pankreatis jer biopsiju  nisu  uradili i  misle  da  s obzirom  na  godine  75 bolje i  manje  rizicno da  pozivi  duze je  da  se  tumor  ne  dira.I  moja  sestra  misli  kao  i  ti  da  sa  obzirom  na  vreme  da je  mozda  tumor  endokrini ali ostaje  samo  da  se  nadamo da  je  tako.Puno  pozdrav  i  molim  te  pisi  mo  kako  spremas  sokove  i  od  cega

- 
				sofi.risteska
 - Novi član

Katarina  oprosti  procitalam  sa  samo  drugu  poruku  itek  tada  sam  videla  prvu  u  koju  mi  pracas  recepte  za  sokove .
Hvala ti puno i zelim vam puno srece

Hvala ti puno i zelim vam puno srece