hemoterapija i temperatura
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Apr 30, 2011 10:32 pm
hemoterapija i temperatura
Treba mi pomoc! Suprug prima hemoterapiju ABVD ima hodzkins nodularnu sklerozu poceo je cetvrti ciklus terapije medjutim pojavila se temperatura i bole ga svi zglobovi.Brine me to jer sam cula da povratak temperature znaci neuspela terapija i pogorsanje bolesti.Da li neko zna da uz hemoterapiju temperatura moze biti kao reakcija organizma na te otrove ili vec sta??????
- Slavko_slavko
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm
Re: hemoterapija i temperatura
prvo jedan savet: batalite te price kojekakvih baba i ostalih koji su culi jedno, razumeli drugo a preneli trece...
ne znam puno o limfomima, ali temperatura nakon hemoterapija se uglavnom javlja zbog pada imuniteta usled samih citostatika, kada opadne imunitet organizam se bori protiv kojekakvih bakterija i tu nastaje problem, dolazi do sitnih upalica koje vrlo cesto veoma brzo prolaze...i meni se temperatura javljala u par navrata, ode do 38-38,5 i spadne, nekima ne spada ispod 37,5, neki je uopste ni nemaju, sve zavisi od osobe do osobe...
ne znam puno o limfomima, ali temperatura nakon hemoterapija se uglavnom javlja zbog pada imuniteta usled samih citostatika, kada opadne imunitet organizam se bori protiv kojekakvih bakterija i tu nastaje problem, dolazi do sitnih upalica koje vrlo cesto veoma brzo prolaze...i meni se temperatura javljala u par navrata, ode do 38-38,5 i spadne, nekima ne spada ispod 37,5, neki je uopste ni nemaju, sve zavisi od osobe do osobe...
-
- Novi član
Hvala puno na odgovoru,bolje i to nego neuspela terapija.Citala sam tvoje postove na forumu i drago mi je da je sada sve ok.pozz...
-
- Novi član
OPET TA TEMPERATURA NEPRESTANO DAN NOC NE MOZEMO DA JE SKINEMO UOPSE,PRELAZI CAK I DO 39,6 DA LI JE NEKO IMAO SLICNA ISKUSTVA STA STE RADILI,KAKO SE NOSILI SA TIM MOLIM ZA POMOC......NE ZNAMO STA DA RADIMO DOKTORIMA ISTO NIJE JASNO SKENER CIST ULTRAZVUK SVE OK.
Jesu vam prepisali neke lekove? Mom tati u slicnoj situaciji je pomogao longacef, i to smo dobili na nase insistiranje, pre toga su mu davali neke antibiotike koji nisu pomagali, a od prvog longacefa mu je bilo bolje. Kakva je ks, leukociti, sedimentacija?
-
- Novi član
pa jesu amoksicilin ali njemu to ne pomaze,kad primi hemoterapiju posle nje nema temperaturu i dok pije niripan to mu je isto terapija posle hemoterapije cim prestane sa tim temperatura se vrati...
Pisao sam Vam na pp ali ne znam da li ste procitali,probajte sa naproxenom.
3 dana po 250mg na 12 sati(ukupno 500mg dnevno)
3 dana po 250mg na 12 sati(ukupno 500mg dnevno)
-
- Novi član
hvala na savetu, vec deset dana nema temperaturu nadam se da je nece ni imati ponovo ispio je celu kutiju amoksicilina verovatno je to delovalo a i malo smo krvnu sliku popravili pa samim tim i imunitet je poboljsao...bice to sve u redu samo tako razmisljam mada me svremena malo uhvati panika....pozz