U novembru 2009 konstantovana mi je prvi put papa 3a, na predlog dr odradjena je biopsija grlica i kiretaza cervikalnog kanala. Rezultat je bio cin1, nakon 8 nedelja ponovljena je papa, rezultat isti 3a, dr je predlozila da koristim povidon jod vaginalete, papa je ponovljena kroz mesec dana i rezultat je bio 2, nakon mesec dana opet je bila 3a, nakon mesec dana opet 3a,uzet mi je cv bris, nadjena je streptokoka, koristila sam macmiror vaginalete, nakon mesec dana ponovljena je papa, rezultat je 2, nakon mesec dana opet je bila 2. Po preporuci dr, odradjena mi je za svaki slucaj rebiopsija grlica i termokauterizacija. Rezultat je Cervicitis chronica, methaplasia squamosa epitelli endocervicitis. 8 nedelja nakon intervencije, ponovljena mi je papa rezultat je 2, nakon mesec dana papa je i dalje bila 2, nakon 3 meseca urdajena mi je kontrola, papa je opet 3a, mesec dana nakon tog 3b. Opet po predlogu dr uradjena je biopsija grlica i kiretaza cervikalnog kanala, rezultat je Chervicitis chronica, metaplasia squamosa immatura endocervicitis. Nakon 8 nedelja papa i dalje pokazuje 3b. Sad dr predlaze da se odradi konizacija grlica i explorativna kiretaza cervikalnog kanala.
Moram da napomenem da je otprilike 6 meseci pre no sto mi je konstantovana prvi put papa 3a, odradjena mi je vaporizacija resicastih kondiloma.
Mene brine, da li je moguce da je konizacija apsolutno jedino resenje? Obzirom da je meni receno da je biopsija merodavna, i kod mene pokazuje prakticno samo upalu, pa me interesuje da li je ovakvo stanje zaista za konizaciju?
Jos nesto, dr kaze da pod kolposkopom moj grlic izgleda savrseno, savrseno se boji, nemam niti jednu jedinu tackicu. Ultra zvuk je uvek uredan, ne koristim kontraceptivne pilule.
Da, testirala sam se na hlamidiju, mikoplazmu i ureaplazmu, negativna sam.
Da li postoje mozda jos neki brisevi, testovi koje je potrebno da uradim, sto bi eventualno moglo da ukaze na problem?
Hvala na odgovoru.