Pozdrav svima,molim da mi neko protumaci rezultate i da mi napise sta dalje.Imam 38 godina,dve godine pokusavamo da dobijemo bebu,nikada nisam ostajala u drugom stanju,nisam imala abortus.Menstruacije su mi uredne,na svakih 28-30 dana,ovulaciju osetim svaki put kao neprijatne bolove u stomaku.Lecila sam se od ureaplazme i mico plazme.Uspesno izleceno.Bris cerviksa je u redu.Test na chlamidiu pcr-metodom u redu.u poslednjih dve godine ugojila sam se 10 kg.visoka sam 162 cm , tezina 70 kg.Radim kao poslovni sekretar i ne smatram posao preterano stresnim,mada sam u poslednjih 3-4 godine imala izuzeno stresnih situacija.Nalaz mog doktora-objektivno> PVU epitelizirano ali lako hiperemicno.Grlic skracen, palpatorno>uterus u AVF,pokretna bezbolan uredna velicina,glatak,Adenxa obostrano,b,o,UZ nalaz > Uterus u AVF,ednometrijum periovulatonof iygleda debbljine 10 mm na prednjem zidu prema desnom rugu malo hiperehogeno polje obs endometralni polip promera 10mm.Oba jajnika sa znacima ovulacije -lako policisticni-svi folikuli do 8 mm i ima ih oko 7-8 na oba jajnika ali bez dominantnog folikula.Napominjem da je preglad radjen tri dana posle ciklusa,Uradjen mi je hormonski status i govori u prilog PCO Sy.FSH 7,73 LH 13,05 E2 65,77 prolaktin 11,87 , testosteron 0,9 .Hormonski status radjen 3 dana ciklusa.Trenutno pijem siofor 500 ,.Spermogram supruga je od jako loseg dosao do normospermije ali ima povecan broj leukocita.Njemu je utvrdjena ureaplazma i clamidija.clamidija uspesno izlecena,jos uvek je pod terapijom za ureaplazmu.Surug ima 38 godina i radi poprilicno stresan posao.Oboje smo pusaci.Suprug se i aktivnio bavi sportom.Svakodnevni odlasci u teretanu.Bicikl je prestao da vozi.Suprugov 1 spermogram >volumen 2,0 ml , viskoznost povecana,likvefakcija preko 30 minuta , ph 8,5 , hos test 60% (+),40% ( - ),укупан број сперматоѕоида 10,8 x 10/6 ml ,broj pokretnih 0,7 x 10/6 ml,pokretljivost stepen 4 ----- , stepen 3 ) 0,4 x 10/6 ml , stepen 2) 0,2x10/6 ml stepen 1)0,1 x 10/6 ml.metodom swim up posle 45 min in vitro -broj progresivnih spermatozoida 0,6 x 10/6 u 1 ml , pokretljivost stepen 3) 0,6 x 10/6
spermocitogram >abnormalne forme 58%,mikro 20%, kon;aste glave 3%,glava pod uglom 9%,duple glave 3%,dupli repovi 3%,uvrnuti repovi 10%,okrugle glave 5 %,nezreli oblici 5%,ostale celije 10x10/6 ml.sledeci spermogram radjen posle 2 meseca-volumen 2 ml ,viskoznost povecana liferakcija preko 30 minuta ph.7,5 hos test 60% + , 40% - .ukupan broj spermatozoida 8.6 x10/6, broj pokretnih spermatoyoida 1.7x 10/6,poretljivost stepen 4-------,stepen 3)0.6x10/6ml,2)0.7x10/6ml,1)0.4x10/6ml,spermocitogram.abnormalne forme 34%,mikro 16%,kon;aste glave,3% ,glava pod uglom 7%,duple glave 2%,dupli repovi 4%,uvrnuti repovi6%,okrugle glave 2%,nezreli oblici 4%,ostale celije 4x10/6 ml.Tada je prvi put zatrazena spermokultura.nadjene protozoe.Lekar kod koga je do tada isao mu je za ove rezultate rekao da cak ni vantelesna nece pomoci.Posle toga odlazi kod drugog lekara,a u medjuvremenu smo culi za eliksir dr.dusana obrenovica koji moj suprug pocinje da pije.Posle sest meseci rezultati su sledeci.NAJNOVIJI SPERMOGRAM-volume ejakulata 2.6,ph 7.5 ,likvefakcija 30 min. konzistencija -normalna.broj spermatozoida 27.0 , ukupan broj spermatozoida 70.2 ,progresivno pokretnih 0.42,pokretnih 0.17 , nepokretnih 0.41, leukociti 7.59,ostale aelije 6.46,vitalnosr 0.77,hipoosmotski test 0.76.morfologija spermatozoida -normalni oblici 0.47,patoloski oblici 0.53.zbog povecanog broja leukocita radjena spermokultura gde je i utvrdjena ureaplazma i klamidija.Posle mesec dana uradjena ponovo spermokulura i klamidije nema ali u tragovima jos uvek ima ureaplazme.trenutno je pod terapijom sa vizirenom.
Molim vas najlepse da nam odgovorite,sta ciniti dalje .Kakvi su nam zaista rezultati i imamo li mi sanse za nesto sto zelimo oboje najvise na svetu..unapred hvala ..
38 godina-upomoc
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Re: 38 godina-upomoc
Pozdrav!
Da li može admin ili neko od moderatora da mi se javi pošto već neko vreme bezuspešno pokušavam. Hvala.
Da li može admin ili neko od moderatora da mi se javi pošto već neko vreme bezuspešno pokušavam. Hvala.