problem sa zeludcom

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Branko Njezic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 10, 2011 9:14 am

problem sa zeludcom

Post od Branko Njezic »

Imam 60 godina,celog zivota sam pio sodu bikarbonu,zbog toga sto me davila gorusica,i bio sam pusac vise od 40 godina.pre sedam godina zbog visokog Holesterola sam prestao da pusim,a pre tri godine sam operisao zeludac "Reflax Herniju",jer su mi to otkrili lekari posle Gastroskopije.Posle operacije nije bilo velikih problema sem sto sam morao da ucim da polakse gutam hranu,ali sam sve mogao jesti bez ikakvih problema.Od pre nekoliko mesecipojavio se problem.Poceo sam stravicno da kasljem svakog dana sve vise u razmaku otprilike sat vremena,nisam bio prehladjen,nemam grip nos mi nije zapusen nemam povisenu temperaturu.obratim se Otorinolaringologu,izvrse mi sva snimanja glave na magnetnij rezonanci,X rey pluca,nista nije pronadjeno sto bi moglo izazvati kasalj,samo blaga upala sinusa,popijem dozu antibiotika,nista bolje.ponovo uradim Gastroskopiju,kontrola brisa zeludca,sve OK sem sto su lekari pronasli pocetak cira na dvanaesto-palacnom crevu.I dalje me nista ne boli nemam mucninu ,stolica normalna,krvna slika odlicna,mokraca u redu,a ja i dalje kasljem suvi kasalj jer mi iz zeludca svakih ,otprilike sat vremena,nadolazi slajm slanog ukusa koji me tera na kasalj,bilo da sam nesto jeo ili ne,iako vec mesec dana pijem kapsule LOSEC.Jos je ostala kontrola,koju cekam "manometrija"kamera koju moram da drzim 24 h da bi komjuter izmerio pH zeludca kao i Reflax.
Molio bih ako neko zna dijagnozu za ovaj moj slucaj da mi da savet,mozda neki drugi medikament ili prirodni lek.
Ja inace zivim na Novom Zelandu,pa izgleda nemam mnogo srece sa ovim lekarima jer do sada nisam dobio adekvatan tretman,stanje se nemenja na bolje uvek isto.
Zahvaljujem unapred na dobrim savetima
Pozdrav Branko
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Re: problem sa zeludcom

Post od vasa »

pa eto ostaje da da Bog da ta kamera snimi nesto konkretno ili si ti vec u hronicnoj brizi-stresu da organizam brka i ne zna sta je normalno pa tako reaguje---poradi malo na tome--mozda pomogne.
SRECNO
beba555
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 06, 2011 6:01 pm

Post od beba555 »

ja imam problema sa zeludcem i nazalost lekari ne zele da rade operaciju, jel mi mozes reci gde i koji doktor je tebi operisao zeludac?
Branko Njezic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 10, 2011 9:14 am

Post od Branko Njezic »

beba555 napisao:ja imam problema sa zeludcem i nazalost lekari ne zele da rade operaciju, jel mi mozes reci gde i koji doktor je tebi operisao zeludac?
Ja se nazalost nalazim na Novom Zelandu,ovde zivim vec 14 godina,i ovde sam operisao takozvanu "Reflax Herniju",neznam da li vam to nesto moze pomoci posto neznam gde vi zivite.Za sire objasnjenje javite mi se na moj Email: [email protected] :(
Pozdrav Branko
Odgovori