Trudnica sa gangrenom

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
glida
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 16, 2011 8:21 pm

Trudnica sa gangrenom

Post od glida »

Cao svima! Volela bih strucno misljenje ako nije problem. Imam 28 godina i po drugi put sam u drugom stanju(6.mesec). Donja leva sestica mi je plombirana pre tri godine i vadjen je zivac. Usled jako tanke krunice koja je pukla,doslo je do ispadanja plombe. Od tad je proslo oko godinu dana i sada taj ostatak od zuba se jako upalio i uzasno boli. Moj stomatolog nije smeo da mi vadi zub u takvom stanju i rekao mi je da je to gangrena i da 5 dana pijem antibiotik eritromicin (alergicna sam na penicilin) pa tek kad se upala umiri,da vadim zub. Vec tri dana sam pod terapijom eritromicinom i febricetom ali ne primecujem neki znacajniji efekat. Bolovi su i dalje prisutni i jako se plasim da antibiotici ne naskode trudnoci i bebi. Sta da radim ako mi ovo ne prodje od eritromicina i da li cu smeti da vadim taj zub ukoliko upala ne prodje do kraja...Sta da radim.. :(
Odgovori