NIVI USLOVI ZA AZOPT I XALAYAN

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Odgovori
donkihot
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 23, 2004 5:06 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

NIVI USLOVI ZA AZOPT I XALAYAN

Post od donkihot »

Nova lista lekova je izazvala takvu reakciju lekara u domu zdravlja,da uplaseni zbog kazni koje im stalno serviraju,vise na recept ne prepisuju ni jedne od ovih kapi sto ce vam biti jasni iz donjeg teksta kiji sam uputio na vise adresa ministarstva zdravlja i RZZO-a.
Kapi za oci azopt i xalatan,sprecavaju diabeticare da ne OSLEPE. Do juce sam dobija obe kapi sa liste A,danas posto su definisani kao monoterapija moram da kupujem obe.Jasno da je neko napravio GLUPOST u nacinu definisanja ,jer izabrani lekari i njihovo rukovodstvo,to tumace kada pacijen koji prima obe vrste, i ako su dobijene zbog kontraindikovanog glaumola, sada mora da ih kupuje. Oni koji tumace ovako strahovito su uplaseni sankcijama za prepisivanje ovih lekova i verovatno traze tumacenje ,koje ce stici ko zna kada i kakvo.
Evo Vam prilike da hitnom intervencijom resite ovaj problem.Dijabeticari sa glaukomom su u teskoj depresiji,materijalnom stanju zbog cene ovih kapi i zbog ovakve restrikcije.
Zahvaljujem .
Radoslav Kapor Dipl.ing.
Beograd Jurija Gagarina 217 tel 318 70 73
pajarista
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 04, 2010 1:38 am

Re: NIVI USLOVI ZA AZOPT I XALAYAN

Post od pajarista »

ja bio kod doktora prosli petak. imala kontrolu iz "MINIZDRAVLJA"...(orwell to zvao "1984".. a kod nas danas!). kontrolisali
kome propisuje insulin i koji..!!!. pa mi posle rekla i da ne moze lek za pritisak od 20mg ujutru i uvece vec po 10... nisam
bas siguran da sam razumeo, ali, uglavnom sam dobio prinelap za uvece 10mg umesto 20mg, koliko mi je prepisao kardiolog!!!
insulin, "insulatard", sam dobio! (urrrraaaa....!??).. hmmm, mojoj sreci nikad kraja...?! a, bromazepam moze da prepisuje samo 3 meseca,
a onda kod psihijatra da eventualno produzi... valjda je zato u DZ "STARI NERAD" (bio st. grad) kod psiha sve veci red...
definitivno sve vise nismo normalni... dugo trpimo ovo ludilo pa polako ludimo i sami... pozzzzz
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Re: NIVI USLOVI ZA AZOPT I XALAYAN

Post od Diabeta »

Trkeljišu kartone za insuline po celoj Srbiji, katastrofa. A cene lekova su digli preko noći, nit' najave nit' objave. Sve u strogom pov. i najvećoj tajnosti. Idiotizam.
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
Odgovori