skolioza kicme

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
mica85
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 12, 2011 12:24 pm

skolioza kicme

Post od mica85 »

imam problem sa skoliozom od 15-te godine leva lopatica mi je izrazenija od druge i jako mi smeta.nisam radila vezbe sve do sad a imam 23 godine pa me zanima da li mi je kasno i da li mogu da ispravim kicmu i vratim lopaticu u prvobitni polozaj... :-?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: skolioza kicme

Post od tamaraft »

Obavite pregled kod lekara, morate znati tacan ugao zakrivljenja i ka kojoj strani i ozbiljno se posvetite svojoj kicmi uz regulaciju telesne mase, redovnim fizickim vezbama i saradnjom sa terapeutima!

Sa vezbama za ispraljanje posture i jacanje slabih misica mozete da pocnete uvek i nikad nije kasno da pochnete da vezbate i ispravite do maksimuma deformitet koji imate!

Poz
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
mica85
Novi član
Novi član

Post od mica85 »

Hvala na odgovoru.... :D
mica85
Novi član
Novi član

Post od mica85 »

zaboravila sam da pitam da li je dovljno raditi vezbe jedanput dnevno i po koliko serija? ja bas i ne radim puno vremenski vezbe a to mi je ocigledno greska. razmisljala sam da uzmem pojas za pravilno drzanje jer vezbe ne pomazu ako nisam ispravljena ili mozda gresim..?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Pojas ce samo ulenjiti misice!

A sto se tice vezbi sve je individualno!

Morate savladati jednu seriju od 3 serije vezbi bez pojave zamora u vidu drhtanja misica.

Pogledajte teme i vezbanju u ovom podforumu, pisala sam o pravilnom ritmu i tempu vezbanja!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Odgovori