skolioza kicme
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
skolioza kicme
imam problem sa skoliozom od 15-te godine leva lopatica mi je izrazenija od druge i jako mi smeta.nisam radila vezbe sve do sad a imam 23 godine pa me zanima da li mi je kasno i da li mogu da ispravim kicmu i vratim lopaticu u prvobitni polozaj... 

- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: skolioza kicme
Obavite pregled kod lekara, morate znati tacan ugao zakrivljenja i ka kojoj strani i ozbiljno se posvetite svojoj kicmi uz regulaciju telesne mase, redovnim fizickim vezbama i saradnjom sa terapeutima!
Sa vezbama za ispraljanje posture i jacanje slabih misica mozete da pocnete uvek i nikad nije kasno da pochnete da vezbate i ispravite do maksimuma deformitet koji imate!
Poz
Sa vezbama za ispraljanje posture i jacanje slabih misica mozete da pocnete uvek i nikad nije kasno da pochnete da vezbate i ispravite do maksimuma deformitet koji imate!
Poz
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Hvala na odgovoru.... 

zaboravila sam da pitam da li je dovljno raditi vezbe jedanput dnevno i po koliko serija? ja bas i ne radim puno vremenski vezbe a to mi je ocigledno greska. razmisljala sam da uzmem pojas za pravilno drzanje jer vezbe ne pomazu ako nisam ispravljena ili mozda gresim..?
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Pojas ce samo ulenjiti misice!
A sto se tice vezbi sve je individualno!
Morate savladati jednu seriju od 3 serije vezbi bez pojave zamora u vidu drhtanja misica.
Pogledajte teme i vezbanju u ovom podforumu, pisala sam o pravilnom ritmu i tempu vezbanja!
A sto se tice vezbi sve je individualno!
Morate savladati jednu seriju od 3 serije vezbi bez pojave zamora u vidu drhtanja misica.
Pogledajte teme i vezbanju u ovom podforumu, pisala sam o pravilnom ritmu i tempu vezbanja!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.