Da ne otvaram novu temu, postavicu pitanje ovde:
moj muz (49 godina, 190 cm, 105 kg, pusac) od pre 7 dana oseca prilicno jak bol u levoj lopatici (gornji deo i pored kicme) i ta bol se spusta niz zadnji deo nadlaktice, kao i s prednje strane - na spoju ramenog zgloba.
Trne mu i palac.
Tu i tamo ga je to znalo boleti i ranije ( prosle godine ga je palac desne ruke boleo toliko da nije mogao da ga pomera, a ni da ga slucajno pipne),
ali poslednjih 7 dana je bol bas izrazen ( a on nije osoba koja se zali ikad

).
Pitala sam ga da li ga boli i grudna kost, kaze da ne.
Ne kaslje vise nego inace ( par puta u toku noci se nakaslje na nivou dugogodisnjeg pusaca).
Merila sam mu pritisak, normalan je, cak nesto nizi nego inace 110/55(otpisujem na vrucine)
Kad se nagne napred bol se pojaca.
Od lekova je uzeo po 2 tablete Diklofen Duo tokom 2 dana (ranije je pomagalo) , ali mu ovaj put nije pomoglo. Dala sam mu i neki "zaostao" tetrazepam, racunam ako je neki misic zategnut da se malo opusti, ali ni to nije delovalo.
U nekim posebnim pokretima ruka bas boli jako, a neke polozaje ne moze ni da zauzme.
Najvise mu pomogne kad mu utrljam kremu Brufen (!), ali i tad bol umine samo na sat-dva.
Kad mu
blago utrljavam tu kremu, na krajnje donjim vratnim prsljenovima kaze da oseca ne klasican bol, vise nekavu neprijatnost.
Nije pravio neke nagle pokrete, ne seca se da ga je to zabolelo brzo, vise nekako postupno.
Iako je pre 10 dana radio neke vezbice sa tegovima, ne cini mu se da je na bilo koji nacin isprovocirao neku povredu.
Ja sam prilicno uplasena, ne volim nikakvu vrstu bolova sa leve strane

,
a opet, pre kraja sledece nedelje nema sanse da ode kod lekara, jer radi danonocno i na vrlo zahtevnom mestu, gde nema izostajanja bez bas preke potrebe.
Imate li ikakav savet do tad ili bar procenu cime bi ovaj bol mpogao biti prouzrokovan?
Hvala unapred