2 Pankreasa

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
lucky1871
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 25, 2011 5:10 pm

2 Pankreasa

Post od lucky1871 »

Pozdrav svima :)

Imao bih jedno pitanje u vezi pankreasa.
Prosle godine u oktobru imao sam saobracajnu nesrecu, bio sam suvozac, udarac glavom u prednje staklo, lakse povrede glave(cela) sto bi se reklo malo ozbiljnije ogrebotine, pocepan kapak takodje...
Sanitetom sam hitno prebacen u Urgentni i posle svih provera, snimanja i tako dalje doktorka je dosla do nekog cudnog saznanja, toliko cudnog da je pozvala moje roditelje! Inace '91 sam godiste..
Mene su zamolili da izadjem da ona valjda porazgovara sa njima... Kada su me ponovo pozvali rekla mi je da je na ultra zvuku videla da ja imam 2 pankreasa i da je veoma iznenadjena jer je to za 30 godina rada videla samo jos jednom pre toga...
E sada vi meni recite(ako znate naravno) da li je to dobro ili lose, generalno, da li je opasno...
Ja nemam nikakvih problema sa zdravljem od tada ali ipak bih voleo da znam o cemu se radi...
Hvala unapred :)
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Re: 2 Pankreasa

Post od Dr011 »

ako bi se zaista radilo o 2 pankreasa (ili mozda jednom koji je samo udvojen - pancreas divisum) ne bi trebalo da predstavlja nikakav zdravstveni problem, bez brige :)
Odgovori