NA USNI-CISTA PLJUVAČNIH ŽLEZDA (maksifacija hirurgija)

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
milicapetcvet
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 10, 2010 4:55 pm

NA USNI-CISTA PLJUVAČNIH ŽLEZDA (maksifacija hirurgija)

Post od milicapetcvet »

Pre 4 dana (11.jula)sam na maksifacijalnoj hirurgiji u Bgd u Dr.Subotića operisala cistu na donjoj usni.Nalaz: Dg. Tu muccose labii oris inf l.s Op: Extripatio
Odmah posle operacije,sam videla da je ostala manja tačka žute boje na 2-3 mm od konca prema spoljnom delu usne....nije me mnogo bolelo,međutim od juče je počelo jače da me boli,baš taj deo gde je bila žuta tačkica,sad na tom delu nije toliko žuto,sada više liči na ranicu koja po malo vlaži,i na tom mestu je malo otečeno.Osećam i puno krajeva konaca,koji se lelujaju na blagi dodir jezikom(Osećaj kao da imam dlake na usni)
Bila sam na kontroli pre 2 dana,ali je lekar bio ne profesionalan i nije me ni pogledao,već je sa 2 metara od mene dijagnostikovao da je sve uredu.
Sada je vikend predamnom,jer je petak veče.
Drugarice su me posavetovale da počnem da pijem antibiotik Dovicin.Meni ništa nije prepisano od lekova,ali sam ipak to uradila.I uzela sam Rapten-K za bolove
Možda je i od velikih vrućina...danima je preko 37 stepeni,a ja idem na posao.
Tek u utorak 19.jula ću na skidanje konaca.Da li je to sve normalan tok posle operacije,ili se nešto iskomplikovalo.Pazila sam šta jedem i redovno sam održavala higijenu usta(oko konaca nema ništa čudno)
milicapetcvet
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 10, 2010 4:55 pm

Re: NA USNI-CISTA PLJUVAČNIH ŽLEZDA (maksifacija hirurgija)

Post od milicapetcvet »

Sutra skidam konce,ali mi je u regiji pored operativnog zahvata,natečeno,tvrdo i bolno tkivo veličine graška(baš na mestu gde je posle operacije ostala žuta tačkica).....videću šta će mi reći lekar :(
Odgovori