Mišljenje

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Malina26
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 09, 2011 10:58 am

Mišljenje

Post od Malina26 »

Prvo se izvinjavam ako sam postala temu u pogrešan podforum ali nova sam na forumu pa se ne snalazim jos dovoljno.

Dakle mene interesuje sledece. Radila sam mamografiju obe dojke 06.07.2011. i nalaz je sledeci:

Nativna mamografija obe dojke 06.07.2011.

Obostrano u dojkama prisutno oskudnije "održano" glandularno tkivo, koje ispunjava korpus dojki. Tu sjenke se ne diferenciraju. Nema vidljivih mikrokalcifikacija.
U analizi dostupnom dijelu obe aksijel se ne diferenciraju sjenke Lgl.

Ehotomografija obe dojke 06.07.2011.

Ehotomografski u dojkama preovladava fibrolipomatotozna a uz prisutnu oskudniju glandularnu i oskudnu fibrocisticnu komponentu. Obostrano u dojkama vidljivo po par formiranih cista, najveca lokalizovana paraareolarno lateralno u lijevoj dojci promjera oko 12x10mm, uzv karakteristika ciste "starijeg datuma".
Paraarreolarno lateralno u desnoj dojci vidljivo par malih cista, ukupnog promjera oko 5x5mm.
Formacija eho karakteristika solidnotkivnog nodusa se ne diferencira.
U aksilama se ne diferencira patoloski izmjenjenih Lgl/vidljivi lipomatoznog izgleda Lgl/.
Supra i subklavikularno obostrano ne diferenciram Lgl.
Štitna žlijezda, diskretnije izmjenjene hetereogrene ehostrukture/pod kontorlom.

Molila bih Vas ako neko moze da mi objasni ovaj nalaz malo detaljnije, da li je to lose ili ne i sl.

Unaprijed zahvalna.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Re: Mišljenje

Post od drbgd »

normalan nalaz, tj. prisutne promene primerene godinama
Odgovori