Procitala sam ovde na forumu da postoje specijalizirane torbice koje sluze za bezbedni transport insulina i volela bih da saznam nesto vise o tome.Od kako sam dobila dijabet ne usudjujem se da negde dalje otputujem jer ne znam kako bi to moja penkala podnela. Procitala sam da neki clanovi imaju termo torbice koje su zgodne i sigurne za cuvanje insulin ana putovanju, pa me zanima kako bih ja mogla da dodjem do njih.Zanima me gde je u Beogradu ili bilo gde u Srbiji moguce kupiti takve fine napravice.Nadam se da ce me neko uputiti na tacnu adresu ili broj telefona.Takodje sam zainteresovana i za kupovinu preko interneta , ali ne znam kako.
Unapred se zahvaljujem na pomoci.Cao
Specijalizirane termo torbice za prenosenje insulina
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Jul 04, 2006 9:45 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Verovatno si videla na temi saveti za putovanje adresu sajta na kome se prodaju nazovi novcanici za insulin.Zvuci super i ja za bolje od toga nisam cula.Mislim da bi bilo sigurnije narucivati robu sa interneta preko e-ducana,cisto zbog placanja.Ja bih takodje da ih nabavim,al nije mi strasno hitno,sve kao sad cu,a do sada sam koristila bebi termos u koji ubacim uzanu plasticnu flasicu zaledjene vode.Moras samo da izolujes krpicom flasicu sa ledom da se insulin ne bi slucajno zaledio.Ako je neko nabavio novcanik,jel moze da mi kaze koju temperaturu odrzava?I koji mu je vek trajanja,mislim godinu,dve?
ne znam da li su specijalne i termo ali mi smo dobili dve tamno plave u koje staju dva pena ( mi imamo demi pen na pola jedinice) i za svaki smo dobili po jednu tu tzv torbicu ali u jednu staju dva pena....mi uvek drzimo insulin u istim,letos smo bili na moru i po ceo dan na plazi i insilin nikad nije bio vru......da li je to valjalo ili ne ne znam samo je secer bio ok i cak je smanjila jedinice....
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Nov 21, 2004 10:14 pm
Da,torbica je odlicna.Ja sam nabavila istu za dva pena.Prilicno dugo odrzava hladnocu,umoci se 10min u hladnu vodu i kristali prime tu temperaturu,ujutru napunjena do sutradan po podne je drzala temperaturu.Ja sam je takodje nosila na more,na plazu.Ipak mi je zgodnija bila torba-frizider koju sam kupila u Metrou za nekih 1000 dinara,jer mi u nju stanu i sendvic i sokic i voce.
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Jul 04, 2006 9:45 am
E a da li znas na kojoj temperaturi odrzava?Kako si rekla ispade nesto vise od 24h drzi...kako si porucila,jel preko onog sajta friouk.... pa njihove porudzbenice ili drugacije?jel su oni mozda dali neki vek trajanja,tj. koliko dugo kristali traju tipa 2-3 godine....?
Ja sam mislila da ih koristim ako idem u neki smestaj bez frizidera pa kao zamenu,da ih stalno potapam...i tako ali nisam sigurna da li su oni bas tome namenjeni ...kakva su tvoja iskustva?
Ja sam mislila da ih koristim ako idem u neki smestaj bez frizidera pa kao zamenu,da ih stalno potapam...i tako ali nisam sigurna da li su oni bas tome namenjeni ...kakva su tvoja iskustva?

Re: Specijalizirane termo torbice za prenosenje insulina
pozdrav,
da li mozda znate cenu ovakve spravice?
hvala unapred
da li mozda znate cenu ovakve spravice?
hvala unapred
"Treba otimati radost
danima sto beže
na svetu mreti je lako
živeti je teže."
Majakovski
danima sto beže
na svetu mreti je lako
živeti je teže."
Majakovski
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
- Kontakt:
Delite linkove koje sam obrisala upravo sa sajta koji prodaje ove torbice.
Busted, što bi rekli Ameri.
Busted, što bi rekli Ameri.
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
nasla sam hvala.
i nemojte vi meni 'Busted'.
ja sam protiv bilo kakve cenzure.
i nemojte vi meni 'Busted'.
ja sam protiv bilo kakve cenzure.
"Treba otimati radost
danima sto beže
na svetu mreti je lako
živeti je teže."
Majakovski
danima sto beže
na svetu mreti je lako
živeti je teže."
Majakovski
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
- Kontakt:
Na ovom forumu nema cenzure, ali ni direktnih reklama. Inače, sve o torbicama imate i na sajtu u mom potpisu. Bilo mi je prosto neverovatno da ste dva teksta postavili sa sajta firme koja uvozi i prdaje torbice, a da niste videli informaciju o njima.
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net