poremecaj ciklusa - sta dalje ?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
kovinka
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Sep 11, 2005 10:20 pm

poremecaj ciklusa - sta dalje ?

Post od kovinka »

Posle izostanka menstruacije i konstatacije ginekologa da oskudna krvarenja nekoliko meseci unazad (u tragovima, braonkaste boje) nisu bile menstruacije i da na zidu materice postoji zadebljanje, data je terapija ''Endometrilom'' u trajanju od 10 dana. Cetiri dana nakon poslednje tablete (17.02.), nastupila je menstruacija. Trajala je 8 dana i bila jako obilna (sa neuobicajeno puno ugrusaka). Sledeceg meseca imala sam normalnu menstruaciju (14.03), da bi naredna izostala. Povremeno su se u tom periodu pojavljivali sukrvicavi tragovi. Nakon dva meseca (13.05.) pocinje krvarenje koje podseca na menstruaciju, zatim u toku naredna dva dana skoro potpuno prestaje, da bi 16.05. pocelo intenzivnije krvarenje svetlije boje.Danas, 20.05. jos uvek traje. Povremeno osetim slabiji bol u donjem delu stomaka. Napominjem da sam pre pocetka krvarenja uradila test trudnoce koji je bio negativan. Znam da je neophodno da se ponovo obratim lekaru, ali sta moze da bude uzrok ? Koliko sve ovo moze da bude ozbiljno ? Imam 39 godina i u prethodnih par godina mi se obicno posle odlaska na more desavao poremecaj ciklusa koji se upotrebom "Endometrila" ili "Primolut-nora" regulisao.
Odgovori