gubim nadu :(

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
buca123
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 08, 2011 3:36 pm

gubim nadu :(

Post od buca123 »

Upravo dolazim od stomatologa , koji mi je pregledao zube i kaze da je sve sanirano .Recite mi molim vas kako onda da resim svoj problem sa zadahom , misila sam da je uzrok neki zub ali ocigledno da nije tako . Nisam se usudial da pitam lekara zato sto mije jedva i pregled izvrsio , naravno , u zurbi je. Molim vas da mi neko pomogne da li je uzrok tome neka bakterija i kao mogu to da rasem ako neko ima iskustva ? !
melita keller
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 26, 2011 11:03 am

Re: gubim nadu :(

Post od melita keller »

Negde sam čitala ali me nemoj držati za reč da je jedan od uzročnika lošeg zadaha neka bakterija na jeziku u nekim slučajevima i da se to utvrđuje brsem sa jezika.Inače dok ne dođeš do nekog trajnog rešenja probaj da ispiraš usta čajem od žafije.
Korisnikov avatar
TE@
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Avg 28, 2007 11:31 pm
Kontakt:

Post od TE@ »

Cao
Imas li krajnike? Jedan od razloga mogu biti i takozvani "kamencici" u naborima krajnika, ne znam koji je strucni naziv evo wiki stranice
http://en.wikipedia.org/wiki/Tonsillolith
buca123
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 08, 2011 3:36 pm

Post od buca123 »

zahvaljjem se na odgovoru , ali evo nesto sto sam probala ...Isprala sam usta i grlo hidrogenom i ... eto promene nestao je zadah ali posle dva dana opet je poceo da se javlja ne tako intenzivno Neko moje laicko misljenje mi kaze da je ipak u pitanju neka bakterija ili nesto u ustima pa se pitam koliko ce caj biti efikasan ? Ili mozda postoji neko drugo resenje?!
melita keller
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 26, 2011 11:03 am

Post od melita keller »

Ko sto rekoh raspitaj se po privatnim abaratorijama o brisu jezika ako imas nesto saznaces samo na taj nacin a da uzimas neki lek za ispiranje napamet je bezveze inace zalfija se koristi kao antiseptika ali imas po apotekama i jace antisepticne tecnosti za ispiranje pa malo prosetaj po apotekama i raspitaj se
Korisnikov avatar
angelika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 29, 2010 8:17 pm

Post od angelika »

Ako je bilo koje oboleje iz usta eliminisano kao uzrok neugodog zadaha moras proveriti da nije nesto drugo u pitanju.
Uzrok moze biti nevezan za usnu supljinu.....poput bolesti probavnog ili disnog sistema, upala sinusa.....bubrezno obolenje, dijabetes.......Do tad jedino mozes prvremeno sprecavati neugodan zadah cestim ispiranjem usta zubnom vodicom, cajevima, zvakanjem persinovog lista.....
Odgovori