Pregledi posle godinu dana braka???
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Nov 24, 2010 12:22 am
Pregledi posle godinu dana braka???
Pre šest meseci sam radila kompletan ginekološki pregled,a već godinu dana sam u braku.Pošto posle godinu dana nisam uspela da zatrudnim imam nameru da idem kod privatnika.Ako mi mozete nabrojati one vaznije preglede pa da se raspitam oko cena.. 

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm
Re: Pregledi posle godinu dana braka???
Nije neophodno da odmah idete kod privatnika. Mislim da veci deo analiza moze da se odradi na uput u lokalnoj bolnici ili Zdravstvenom centru (ako niste u BG ili u nekom od vecih gradova).kristina1234 napisao:Pre šest meseci sam radila kompletan ginekološki pregled,a već godinu dana sam u braku.Pošto posle godinu dana nisam uspela da zatrudnim imam nameru da idem kod privatnika.Ako mi mozete nabrojati one vaznije preglede pa da se raspitam oko cena..
Od analiza bi trebalo da uradite spermogram i spermokulturu (suprug), briseve na hlamidiju, mikoplazmu, ureaplazmu (oboje), Ako je to sve u redu uradite i jednu folikulometriju, pa ako je i to u redu i imate redovne cikluse, mozda ne bi bilo lose da se odradi i HSG(histerosalpingografija), ili sto bi komsinice rekle "produvavanje jajovoda", odnosno da se ispita prolaznost jajovoda. Toliko za pocetak, mislim da Vam je to dovoljno analiza... POzdrav
-
- Novi član
Hvala na odgovoru..Samo sto ja nemam zdravstvenu pa mi jedino privatnik ostaje.. 

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm
Nabavite je u skorije vreme ako ste u mogućnosti jer je ispitivanje i lečenje steriliteta skup posao...kristina1234 napisao:Hvala na odgovoru..Samo sto ja nemam zdravstvenu pa mi jedino privatnik ostaje..
Zasto nemas zdravstveno osiguranje? U ovoj drzavi je sve u ** ali pravo a primaru zdravstvenu zastitu i zdravstveno osiguranje se jos uvek moze dobiti...relativo lako, Ima nacina i nezaposleni i ljudi s privremenim ili povremenim zaposlenjem, clanovi porodica............kristina1234 napisao:Hvala na odgovoru..Samo sto ja nemam zdravstvenu pa mi jedino privatnik ostaje..
-
- Novi član
Nemam sad preko koga da ga dobijem..Ali moci cu sledeci mesec kad se muz i ja vencamo..Onda cu preko njega imati zdravstveno osiguranje..

-
- Novi član
Bila sam danas kod privatnika na pregledu..Pise da mi je uzet CB,bris na CT,MH....Zakazala mi je za 2 do 4 dan menstruacije FSH,LH,E2,PRL,PROG,TSH,insulin i suk..6200 je bio pregled sto sam danas radila..a moze li mi neko objasniti sta sam radila i sta treba to da radim za vreme menstruacije???
Bas si skupo platila.Ja idem kod privatnika ali mnogo jeftinije placam.Ja imam isti problem kao ti mada imam vec cerkicu od 7 godina,ali drugo nikako.Radili su mi isto sto i tebi,uzeli su ti cervikalni bris i papa test i na hlamidiju,a ovo sto treba da uradis za vreme ciklusa su hormoni.Ja sam ih juce izvadila u utorak su mi nalazi,platila sam 3700 din,i treba da uradim jos neki OGG test sl.nedelje,to je nesto u vezi secera,inace nemam secer,ali kazu takva procedura.Imam sindrom policisticnih jajnika ,ali ostalo mi je ok,kazu da ne vide smetnje da zatrudnim,ali ne desava se.Muz je odradio prvi sve testove,kod njega je sve ok.Ja mislim da godinu dana nije dugo,polako i bice to ok.Ajde javi mi stra ti se desava i kakvi su ti nalazi.Pozdrav i sve najbolje.
-
- Novi član
Hvala ti Ivana na odgovoru..Mislim i ja da je skupo..A te hormone koje trebam da radim kostace me 7000 + muzev spermogram 2500..Al sta cu kad smo vec dva puta bili kod nje pa onda cemo jos treci put i valjda ce otkriti ako imam neku smetnju..
Rezultate dobijam tek u petak..Za utehu da ti kazem nesto,drugacije kad vec imas jedno dete,sto znaci da si zdrava
Ja ti drzim fige da sto pre bude i drugo